«Ήταν όλοι κλαμένοι…»

0
7

Παγωμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Ικαρία από την τραγωδία με θύμα τον γιο του διάσημου ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στους Φούρνους.

Όπως μετέδωσε ο Αlpha, ο άτυχος 11χρονος έφυγε από το σπίτι του στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης κι αργότερα στις 3 άρχισε να τον αναζητά η γιαγιά του στην παραλία της Πλάκας.

Όταν έφτασε 5 το απόγευμα και το αγόρι δεν είχε εμφανιστεί, η μητέρα του επικοινώνησε με τον δήμαρχο και αμέσως σήμανε συναγερμός, με όλο το νησί να τον αναζητά.

«Το βγάλαμε έξω το παιδί… του κάναμε ΚΑΡΠΑ. Πανικός… Όλοι κλαμένοι με αγωνία. Περιμέναμε μήπως γίνει κάποιο θαύμα. Δυστυχώς θαυμα δεν έγινε», περιγράφει δραματικά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Φούρνων Κορσεών, μιλώντας στον Alpha.

«To πήρε ο αέρας γιατί είχε και θαλασσοταραχή. Κανένας δεν το πήρε χαμπάρι», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha o δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Δημήτρης Καρύδης.

Στη Σάμο η ιατροδικαστική εξέταση για τον 11χρονο
Λίγο πριν τις 19.00, η σορός του 11χρονου μεταφέρθηκε στη Σάμο προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 11χρονος φαίνεται ότι στις δυόμισι χθες το μεσημέρι μπήκε μέσα στο νερό όπου ενδέχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με το OPEN, πλέον οι Αρχές εξετάζουν δύο σενάρια:

είτε το παιδί να μπλέχτηκε στα δίχτυα και να μην μπορούσε να βγει στην επιφάνεια να πάρει ανάσα,
είτε να έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα μέχρι τα δίχτυα.
«Το παιδί είχε φάει – Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος»
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, κ. Θοδωρής Τσιμπίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το παιδί είχε φάει. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος».

«Είναι ένα νησί που όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα νέα παιδιά είναι όλη μέρα στη θάλασσα και φαντάζομαι αυτό με το φαγητό βασικά αφορά πάρα πολύ κόσμο και το βλέπουμε κάθε μέρα. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο δηλαδή για να το συνειδητοποιούμε» είπε και συνέχισε:

«Είναι αυτή η έλλειψη γνώσης για τη θάλασσα, η έλλειψη σεβασμού, η υπερβολική χαλάρωση απέναντι στη θάλασσα. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάρα πολλά θύματα φέτος. Πέρσι είχαμε 340 θανάτους στη θάλασσα, κανείς από αυτούς δεν προέρχεται ούτε από καρχαρίες ούτε από άλλο κάποιο θαλάσσιο είδος. Είναι όλα από ατυχήματα και μάλιστα ανθρωπογενή ατυχήματα. Όταν κατέβετε στις παραλίες Ρόδο και Κω, σε όλα τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, είναι ένα ανακάτεμα από εκατοντάδες σκάφη, τζετ σκι και ανθρώπους. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, καμία σήμανση, δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός των σκαφών από τους ανθρώπους».

«Το πιο πιθανό είναι το παιδάκι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην επιφάνεια να τύλιξε το χεράκι του γύρω από το σκοινί της σημαδούρας. Σημαδούρα έπρεπε να υπάρχει ώστε να οριοθετεί το σημείο κολύμβησης. Δεν νομίζω ότι ήταν δίχτυα», είπε ο κ. Τσιμπίδης.

Ο κ. Τσιμπίδης έθεσε ακόμα ένα θέμα κι αυτό είναι η έλλειψη ναυαγοσωστών στις παραλίες: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ναυαγοσώστης πουθενά στα νησιά. Οι δήμοι έχουν ενοικιάσει τις παραλίες, έχουν εισπράξει τα λεφτά και προκαταβολικά μάλιστα και δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν ναυαγοσώστες. Δεν έχουν οριοθετηθεί πουθενά οι παραλίες. Όπου κι αν πάτε θα δείτε ένα ανακάτεμα. Άνθρωποι, βάρκες, φουσκωτά κτλ. Δηλαδή από τύχη δεν θρηνούμε παραπάνω θύματα» είπε και υπογράμμισε: «Πρέπει να πάρουμε σοβαρά την ασφάλεια των λουόμενων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή