Ξεκινά μετά από δύο αναβολές η Basket League

0
29
Ξεκινά μετά από δύο αναβολές η Basket League

Το πρώτο τζάμπολ στην Basket League μπορεί άργησε χαρακτηριστικά (αναβλήθηκε δύο φορές), η ουσία όμως, είναι ότι παρά τα όποια προβλήματα και την επέλαση του κορωνοϊού, έφτασε πλέον η ώρα για μπάσκετ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα ή ότι η πανδημία δεν επηρεάζει την πρεμιέρα (ήδη αναβλήθηκε ο αγώνα Λαυρίου-Προμηθέα, καθώς στο Λαύριο βρέθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα Covid 19.), η ουσία όμως είναι ότι έστω και μετ’ εμποδίων το πρωτάθλημα είναι έτοιμο να αρχίσει.

Τα μπάτζετ όλων των ομάδων χαμήλωσαν, αρκετοί επενδυτές αποχώρησαν και κατά συνέπεια μειώθηκαν και οι επενδύσεις σε ποιοτικούς ξένους παίκτες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Από αυτή, λοιπόν, την άποψη, η φετινή αγωνιστική περίοδος δίνει στις ομάδες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν εμπιστοσύνη και να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, στους ταλαντούχους Έλληνες του πρωταθλήματος, που ήδη δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ο Λούντζης ήδη το κάνει στον Προμηθέα με τα όσα έδειξε και στις αναμετρήσεις του Super Cup, ενώ στον δρόμο του θέλουν να βαδίσουν οι Ρογκαβόπουλος, Καλαϊτζάκης, Αγραβάνης, Καράμπελας, Αρσενόπουλος, Χουγκάζ, Παπαδάκης αλλά και όσοι άλλοι αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν.

Φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κλείσει τη διαφορά που τους χωρίζει, να θέλει να τον αμφισβητήσει και να επιστρέψει στην κορυφή μετά το 2002. Σταθερές δυνάμεις αναμένεται να είναι και φέτος ο Προμηθέας και το Περιστέρι που κοντραρίστηκαν και στον τελικό του Super Cup, με τους Πατρινούς να φτάνουν στο τρόπαιο.

Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι το ίδιο, με τις πρώτες οκτώ ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για τα playoffs και την τελευταία στην βαθμολογία να υποβιβάζεται. Επίσης για πρώτη φορά μετά το 2001 όλες οι ομάδες βρίσκονται κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη, στη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/10

Ιωνικός – AEK 17:15 EΡΤ
Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 17:15 ΕΡΤ
Χαρίλαος Τρικούπης – Άρης 17:15 ΕΡΤ
Ηρακλής – ΠΑΟΚ 19:30 ΕΡΤ SPORTS LIVE
Λαύριο – Προμηθέας (Αναβολή λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού των γηπεδούχων)

Κυριακή 25/10

Παναθηναϊκός – Λάρισα 19:30 EΡΤ SPORTS LIVE

πηγή: gazzetta.gr

Πηγή