Αλόννησος: Άγγλοι και Ιταλοί «κόβουν» βόλτες στο λιμάνι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

0
24
Alonissos

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Αλοννήσου καθώς όπως καταγγέλλουν στο magnesianews.gr  Άγγλοι και Ιταλοί που πήγαν πρόσφατα στο νησί, κόβουν βόλτες αμέριμνοι στο λιμάνι και άλλες περιοχές σαν να βρίσκονται σε διακοπές, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για παραμονή στο σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχθηκε το magnesianews.gr, ζευγάρια Ιταλών και Άγγλων, χώρες στις οποίες η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει διαπιστωθεί ότι είναι τουλάχιστον προβληματική, πήγαν στο νησί προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο που διατρέχουν στις χώρες τους, βάζοντας όμως σε κίνδυνο τη ζωή των νησιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιορίζονται στο σπίτι, αλλά κάνουν βόλτες και πηγαίνουν για ψώνια ερχόμενοι σε επαφή με ντόπιους και όχι μόνο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι φορείς του ιού. Ζήτημα όμως αποτελεί αν έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις στη χώρα τους ή αν ελέγχθηκαν με την είσοδό τους στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία έχουν καταγραφεί περισσότεροι θάνατοι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην κόσμο, λόγω κορωνοϊού, οι οποίοι μέχρι χθες ήταν 427, ενώ στη Μ.Βρετανία η μέχρι πρότινος επιλογές της κυβέρνησης Τζόνσον απέναντι στην πανδημία προκάλεσαν προβληματισμό, ενώ τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να λαμβάνονται εκ διαμέτρου αντίθετα μέτρα.

Το επίπεδο ανασφάλειας των ντόπιων αυξάνεται λόγω της χαλαρής στάσης των λιμενικών, ενώ όπως αναφέρουν η Λιμενάρχης βρίσκεται σε άδεια.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ