Αλόννησος: Μονοπάτια με ηλεκτρονικούς χάρτες διαδρομών

0
83
Alonissos Patitiri

Μελέτη για την αναβάθμιση του περιπατητικού τουρισμού έχει στα χέρια της η Αλόννησος

Εμπεριστατωμένη μελέτη για τη διάνοιξη, συντήρηση και σήμανση μονοπατιών έχει στα χέρια του και πρόκειται να εντάξει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος ο Δήμος Αλοννήσου.

Το έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ έχει στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και την επιμήκυνση της θερινής σεζόν που είναι και το ζητούμενο.

Η Αλόννησος έχει ήδη αναπτύξει σημαντικά τον περιπατητικό τουρισμό, ο οποίος έχει εξαιρετικά θετικές ενδείξεις ότι μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω και μάλιστα σημαντικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή οργανώνει τον καθαρισμό των μονοπατιών, τη συντήρηση και την ανάδειξή τους, αλλά και την τοποθέτηση καινούργιας σήμανσης, η οποία θα επιτρέπει με κωδικό χρήση ηλεκτρονικών χαρτών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Επίσης, εργασίες εξωραϊσμού με νέα κιόσκια, καινούργια παγκάκια κ.ά.

«Μας ενδιαφέρει πολύ ο εναλλακτικός τουρισμός. Για τους περιπάτους έχουμε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο» ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Η δημοτική αρχή στοχεύει πάντοτε σε ενέργειες που αφορούν στα μονοπάτια, τις καταδύσεις, τους γάμους τη γαστρονομία.

Ειδικά, ο περιπατητικός τουρισμός, επισήμανε περαιτέρω η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Κική Αναγνώστου, έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, καθώς απευθύνεται σε ευρύ κοινό.

«Αφορά άτομα κάθε ηλικίας, χωρίς να χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Ήδη η Αλόννησος αποτελεί πόλο έλξης πολλών περιπατητών. Μας επισκέπτονται γκρουπ, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, όπως από τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία, την Ελβετία, την Αυστρία», επισήμανε η ίδια.

Το νησί διαθέτει χαρτογραφημένα μονοπάτια, όμως με τη μελέτη και την εκτέλεση του έργου η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε μία καλύτερη αποτύπωσή τους. Η εταιρεία που έχει κάνει τη μελέτη, είχε αναλάβει το αντίστοιχο έργο και στη Σίφνο, όπου υπάρχει και η ειδική εφαρμογή για το κινητό», ανέφερε η ίδια.

Ειδικά για την ηλεκτρονική εφαρμογή χαρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του κινητού τηλεφώνου, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ ή όχι, τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει και καλύτερος προσανατολισμός, καθώς θα μπορεί κανείς να βλέπει τις διαδρομές ακόμη και σε ορεινά σημεία, εξήγησε.

Ο καταδυτικός τουρισμός

Εξάλλου, και ο καταδυτικός τουρισμός έχει εξαιρετική πορεία στην Αλόννησο. Το νησί διαθέτει τέσσερα κέντρα, ένα στη Στενή Βάλα και τα υπόλοιπα στο Πατητήρι. Οργανώνουν γκρουπ όλων των επιπέδων. Αρκετοί Έλληνες, αλλά και πολλοί τουρίστες, Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι που επισκέπτονται το νησί, απολαμβάνουν τις καταδύσεις.

Με την έναρξη των καταδυτικών πάρκων και το υποβρύχιο μουσείο που θα λειτουργήσει το 2019, η Αλόννησος θα έχει αναπτύξει σημαντικά τον εναλλακτικό τουρισμό, επισήμανε η ίδια.

 

 

 

taxydromos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ