Αλ. Μεϊκόπουλος: Οι μεγάλες αυξήσεις των ενοικίων τσακίζουν τους πολίτες που δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία

0
11
Real Estate Market Valuation. Wooden Houses And Up Arrow. The In
TIMES ENOIKIA

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Οι μεγάλες αυξήσεις των ενοικίων τσακίζουν τους πολίτες που δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία»

Στις εξοντωτικές ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα, το φυσικό αέριο και τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις στα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης που τσακίζουν το μικρό και μεσαίο εισόδημα έρχονται να προστεθούν και οι απανωτές αυξήσεις στα ενοίκια για τους πολίτες που δε διαθέτουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

«Την τελευταία τριετία, οι τιμές των ενοικίων στο Βόλο έχουν πάρει την ανηφόρα με αυξήσεις που αγγίζουν μέχρι και το 30%. Συμπολίτες μας χρειάζεται να δαπανούν μέχρι και έναν ολόκληρο μισθό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κόστος του ενοικίου, των κοινοχρήστων και των λογαριασμών» τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Μεϊκόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε με Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Ραλλίας Χρηστίδου κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στα ενοίκια.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, τα ενοίκια ήταν ήδη ακριβά στη χώρα μας από πριν, αν λάβουμε υπόψη τον μέσο όρο των μισθών. Από τα τέλη του 2019 έως και το πρώτο δίμηνο του 2022 οι αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων έγιναν γενικευμένο φαινόμενο προκαλώντας τεράστιο οικονομικό βάρος στους ενοικιαστές. Έρευνα της Eurostat του 2019 είχε δείξει ότι το 62,1% των ενοικιαστών στη χώρα μας δαπανούσαν τότε άνω του 50% του εισοδήματός τους για το κόστος στέγασης, ενώ σήμερα για στέγαση σε μια οικογενειακή κατοικία μέσου όρου χρειάζεται να δαπανήσουν ακόμη και έναν ολόκληρο μηνιαίο μισθό.

«Στην έκρυθμη κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί το να μην αγωνιούν οι πολίτες για τη στέγασή τους πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης που μέχρι τώρα αδρανεί επιδεικτικά στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων τους» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ ζήτησαν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την κρισιμότητα του ζητήματος και να λάβουν μέτρα στήριξης των πολιτών που έχουν μόνο το εισόδημά τους και δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στις μεγάλες αυξήσεις των ενοικίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ