Αλ. Μεϊκόπουλος: «Προληπτικά μέτρα για να λειτουργεί με ασφάλεια το Τρενάκι του Πηλίου»

0
23
Αλ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, καλώντας τον να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προστατευθεί η κατάφυτη βλάστηση της διαδρομής του «Μουτζούρη» από πιθανή εκδήλωση φαινομένων πυρκαγιάς, χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η λειτουργία του Τρένου και να πληγεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπως συνέβη την περσινή σεζόν.
Η σιδηροδρομική διαδρομή που εκτελεί το ιστορικό Τρενάκι του Πηλίου «Μουτζούρης», από τα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας μέχρι τις Μηλιές Πηλίου, διασχίζει τις κατάφυτες πλαγιές με πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.
«Πέρυσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια στις αρχές Αυγούστου που με την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού οδήγησαν σε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, οι αρχές της Πολιτικής Προστασίας στη Μαγνησία αποφάσισαν την παύση των δρομολογίων του «Μουτζούρη» για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγικών φαινομένων», ανέφερε ο Βουλευτής θυμίζοντας ότι η παύση των δρομολογίων μέχρι το τέλος της σεζόν είχε ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες της περιοχής να στερηθούν την εμπειρία της ιστορικής διαδρομής.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε την ανάγκη άμεσης λήψης αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιάς, όπως ο προληπτικός καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών του δικτύου, η έμφαση στην ενημέρωση των επισκεπτών του τρένου για την αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και ο έλεγχος τήρησης των μέτρων αυτών.
«Η τοπική οικονομία της Μαγνησίας έχει προσδοκίες και στηρίζεται στη φετινή τουριστική σεζόν, και μια πιθανή αναστολή λειτουργίας του «Μουτζούρη» θα σήμαινε σίγουρα απώλεια χιλιάδων επισκεπτών. Ταυτόχρονα, όμως, απαιτούνται επαγρύπνηση, αυξημένη προσοχή, προληπτικά μέτρα και προετοιμασία για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος από πυρκαγιές» κατέληξε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή