Αλ. Μεϊκόπουλος: Στο μάτι βάζει ξανά η Κυβέρνηση τους συνταξιούχους με νέες μειώσεις…

0
32
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Στο μάτι βάζει ξανά η Κυβέρνηση τους συνταξιούχους με νέες μειώσεις»

«Στο μάτι» έχει βάλει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τους συνταξιούχους της χώρας με διαδοχικές πολιτικές παρεμβάσεις. Αφού έκοψε το κοινωνικό μέρισμα από τον Προϋπολογισμό και απέκλεισε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους από τα αναδρομικά που δικαιούνταν από τις περικοπές συντάξεων των νόμων της ΝΔ απαγορεύοντας τη δικαστική διεκδίκησή τους, στη συνέχεια έδωσε το πενιχρό κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 λιγότερους δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σειρά στο συνεχές σφυροκόπημα των συνταξιούχων από τη ΝΔ παίρνουν τώρα οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου, την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, όσοι λαμβάνουν συντάξεις χηρείας ή αναπηρίας θα δουν μειώσεις έως και 268 ευρώ το μήνα. Εκ του πονηρού, οι κ. Χατζηδάκης και Τσακλόγλου επιχείρησαν ψευδώς να αποδώσουν τη μείωση αυτή στην εφαρμογή του ν.4387/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας καλά ότι επί της θητείας της παρά την πίεση των δανειστών δεν περικόπηκαν οι συντάξεις χήρων ή αναπήρων.

Πάρα την αναγκαστική μερική αναδίπλωσή της Κυβέρνησης λόγω των έντονων αντιδράσεων, η «δίκαια» κατά τον κ. Χατζηδάκη μείωση αποτελεί στην πραγματικότητα τη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων από το 2013 που κόπηκαν τα «δώρα» από τους συνταξιούχους. Για ποιο λόγο, η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ρυθμίσει οριστικά το ζήτημα υπέρ των συνταξιούχων, έρχεται να «πετσοκόψει» τις συντάξεις σε μια περίοδο που δεν το απαιτεί κανένας δανειστής; 

«Εύκολοι στόχοι» οι συνταξιούχοι που μέσα στην οικονομική ευφορία και την ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη χάνουν. Συγκεκριμένα, οι νέοι συνταξιούχοι θα δουν το «ψαλίδι» των 268 ευρώ στην καταβολή της σύνταξης του Φεβρουαρίου, ενώ απώλειες θα δουν και οι αγρότες που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1.1.2017 και μετά αλλά και οι παλαιοί συνταξιούχοι, πριν το Μάϊο του 2016 που θα υποστούν έμμεσα μείωση της μελλοντικής σύνταξης.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραβλέπει τη δυσμενή κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχοντας τους αφήσει απροστάτευτους στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά τους. Οφείλει άμεσα να αποσύρει την εγκύκλιο Τσακλόγλου και να λάβει μέτρα για τη στήριξή τους.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ