Ανάστατο ολόκληρο χωριό της Θεσσαλίας – Η Wikipedia κάνει δυσφήμιση των κατοίκων του!

0
13

Τον εντοπισμό και την άσκηση δίωξης σε βάρος εκείνων που μέσω του διαδικτύου παρενέβησαν στην ελεύθερου περιεχομένου εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια (Wikipedia) με συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές σε βάρος τους ζητούν τρεις κάτοικοι χωριού Δήμου του νομού Λάρισας, υποβάλλοντας μάλιστα μηνυτήρια αναφορά.

Τον περασμένο Νοέμβριο, άγνωστος έκανε παρεμβάσεις στη μεγάλης αναγνωσιμότητας εγκυκλοπαίδεια σε άσχετα λήμματα, αλλά και σε λήμματα που, μεταξύ άλλων, αφορούσαν τοπικό Δήμο, με αποτέλεσμα να δυσφημίσει τους τρεις κατοίκους. Η καταγγελία των οποίων προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και πλέον, μέσω της προκαταρκτικής έρευνας, θα αναζητηθούν τα στοιχεία του δράστη.

Η Βικιπαίδεια, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της, «είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο διαδίκτυο, παγκόσμιο, πολύγλωσσο, που λειτουργεί με την αρχή του Wiki. Η Βικιπαίδεια έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, αντικειμενικά και επαλήθευση μας στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει».

Στην περίπτωση της Λάρισας, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία”, οι θιγόμενοι που είναι όλοι τους κάτοικοι του ίδιου χωριού (δημοτικοί υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.), έκπληκτοι διαπίστωσαν στην ελληνική Wikipedia ότι άγνωστος αλλοίωσε το περιεχόμενο της σε συγκεκριμένα λήμματα, δημιουργώντας μια ενότητα.

Κάνοντας ονομαστική αναφορά σε έναν από τους θιγόμενους πολίτες τον συκοφαντεί αναφέροντας διάφορα διαφημιστικά χαρακτηριστικά. Για τον ίδιο, μάλιστα θιγόμενο επαναλαμβάνει την παρέμβαση, αλλά σε πλέον εμφανές σημείο. Δυσφημιστικά είναι και τα σχολεία στην περίπτωση και των άλλων δύο θιγομένων πολιτών, με τη διαφορά ότι οι παρεμβάσεις έγιναν σε άλλα λήμματα. Οι τρεις θιγόμενοι ζητούν τον εντοπισμό των στοιχείων ταυτότητας του άγνωστου σε αυτούς δράστη, όπως και την άσκηση δίωξη σε βάρος του, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι χρησιμοποίησε την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στο διαδίκτυο με πρόθεση να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια τους.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή