Ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης Σκοπέλου για την περίπτωση του «ΟΡΦΕΑ»

0
18
Skopelos 2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΟΡΦΕΑ»

Οι σύγχρονες ανάγκες λαού και νεολαίας της Σκοπέλου για Πολιτισμό δεν συναντιούνται με την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου και της Δημοτικής Αρχής του κ. Περίσση

Οι εξελίξεις στην υπόθεση ένταξης στο Πρόγραμμα «Τρίτσης» της κατασκευής πολιτιστικού πολυχώρου στο κτίριο και την έκταση του «Ορφέα», μάλλον ταρακούνησαν πολλούς από τα σύννεφα στα οποία κάθονταν αναπαυτικά, πρώτα και κύρια τη Δημοτική Αρχή του κ. Περίσση, σίγουρα όμως όχι τη Λαική Συσπείρωση.

Ξεγυμνώθηκαν έτσι, για ακόμη μια φορά, οι παράτες για Τοπική «Αυτοδιοίκηση», καραμέλα που πολλοί πιπιλίζουν στην προσπάθειά τους να ξεγελάσουν τις λαικές οικογένειες για το ρόλο που έχουν  επιφυλάξει στους Δήμους διαχρονικά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαικής Ενωσης, για τις οποίες φυσικά άχνα δε βγάζουν οι δημοτικές παρατάξεις που τις στηρίζουν.

Ηδη από τις 11/04/2021, σε ανακοίνωσή μας με αφορμή το πλαφόν που είχε τεθεί στο Πρόγραμμα «Τρίτσης»,  επισημάναμε  μεταξύ άλλων τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την υποβολή των προτάσεων και ρόλο των αναπτυξιακών οργανισμών με «ετοιματζίδικες» κατά παραγγελία  μελέτες, που θα αποφασίζουν οι συντριπτικές πλειοψηφίες των δημοτικών αρχών στην Οικονομική Επιτροπή και όχι τα Δημοτικά Συμβούλια.

Επίσης τότε, απαιτήσαμε από τη Δημοτική Αρχή  την άμεση-εντός της εβδομάδας- ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πλήρη προτεραιοποιημένο  κατάλογο έργων με κριτήριο όχι την κερδοφορία των – «πράσινων» και μη- επιχειρηματικών ομίλων αλλά τις λαικές ανάγκες για αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία, αντιπυρική θωράκιση, σύγχρονες σχολικές μονάδες, ασφαλείς χώρους για μόρφωση, αθλητισμό και πολιτιστικές δράσεις των νέων, έργα υποδομής σε ύδρευση, διαχείριση απορριμμάτων-προστασίας του περιβάλλοντος, παρεχόμενες από τις δημοτικές υπηρεσίες και όχι τους ιδιώτες εργολάβους που θα λειτουργούν με βάση τα κέρδη τους, με   κάλυψη από κρατική χρηματοδότηση και όχι δανεισμό ή  ίδιους πόρους του Δήμου.

Συνεπείς στη θέση μας,

Καταψηφίσαμε την προτεραιοποίηση των έργων όπως αποφασίστηκε με την 94/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με τις ψήφους των συμβούλων της παράταξης του κ. Περίσση, η οποία φέρει και την αποκλειστική ευθύνη, καθώς εφάρμοσε πιστά όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει όλες οι κυβερνήσεις και απογείωσε η σημερινή.

Καταγγείλαμε  τη συμμετοχή του Δήμου στη μετατροπή της ΕΑ Πηλίου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό και τις προγραμματικές συμβάσεις με αυτού του είδους τις εταιρείες, μέσω των οποίων απαξιώνονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Ακόμη περισσότερο με τις τοποθετήσεις και ανακοινώσεις μας ενημερώσαμε το σκοπελίτικο λαό ότι και αυτό το πρόγραμμα, όπως και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ιεραρχούνται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή

την «πράσινη μετάβαση», που έχει βάλει στην κατάψυξη και την ενεργειακή φτώχεια  το λαό και σπέρνει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας το περιβάλλον,

-τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους για να παρακολουθεί πιο αποτελεσματικά και να απομυζά  πιο εύκολα το λαό,

-την ηλεκτροκίνηση και τις τάχα «έξυπνες πόλεις»

Ενώ δίνονται ψίχουλα για έργα ουσίας, με τις  λαικές οικογένειες  να αποκλείονται από το δικαίωμά τους σε σύγχρονες φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Περίσσης και η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας με ζήλο αυτές τις αντιλαικές επιλογές,  είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι τόσο για την κατάληξη της υπόθεσης ένταξης, όσο και της περαιτέρω υλοποίησης του έργου δημιουργίας ασφαλούς (αλήθεια τι προβλέπεται για τη διάνοιξη του χώρου, για την οποία η δημοτική αρχή είχε εξαγγείλει την αγορά ιδιοκτησίας Γκουμά;),   σύγχρονου πολυχώρου Πολιτισμού στην έκταση του «Ορφέα», για την έκφραση των καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, μορφωτικών κ.ά.  δραστηριοτήτων της νεολαίας και των συλλόγων, με όλα τα εχέγγυα,  χωρίς να χρησιμοποιήσει ο Δήμος ίδιους πόρους και χαράτσωμα των Σκοπελιτών και με την πλήρη αξιοποίηση των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Απαιτούμε την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αποστολή όλων των στοιχείων (αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προμελέτες κλπ) για τον ΟΡΦΕΑ και όλα τα ενταγμένα και προς ένταξη έργα.

Τέλος, καλούμε τους Σκοπελίτες να κοιτάξουν γύρω τους εκεί όπου εργάζονται, εκεί όπου ζουν, εκεί όπου αθλούνται, εκεί όπου φοιτούν, εκεί όπου πηγαίνουν για να βρουν τη γιατρειά τους,   δηλαδή:

– το Κέντρο Υγείας που καταρρέει υποστελεχωμένο χρόνια,

-το Κλειστό Γυμναστήριο με τους κουβάδες και τις πετσέτες,

-το ανοιχτό στάδιο με το ναρκοπέδιο-ταρτάν και το βοηθητικό-τσιμέντο,

– τον Ορφέα με τις ανύπαρκτες υποδομές

-τα σχολεία που μπάζουν στις βροχές

-την ανύπαρκτη αντισεισμική-αντιπλημμυρική προστασία και αντιπυρική θωράκιση

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!

Δήμαρχοι- ταχυδακτυλουργοί-μάνατζερ-πεπειραμένοι και σωτήρες ΔΕΝ υπάρχουν!

Το 2022, με τις απίστευτες δυνατότητες που δίνει ο πλούτος και η εξέλιξη της τεχνολογίας στηριζόμενη στη γνώση που παράγεται από τους εργαζόμενους, είναι απαράδεκτο να μην απολαμβάνουν τα λαικά στρώματα αυτά που δικαιούνται! Να εντείνουν την πάλη τους μετατρέποντας την οργή τους για την κατάσταση σε οργανωμένη δύναμη, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς  τους,  για τη διεκδίκηση των αναγκών τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ