Ανδρόνικος…Αστατο καιρό «βλέπουν» τα μερομήνια για το καλοκαίρι

0
803
Merominia

Άστατο καλοκαίρι με εναλλαγές υψηλών θερμοκρασιών και επιδείνωσης του καιρού προβλέπει για το φετινό καλοκαίρι ο Ανδρόνικος Σωτηργιαννίδης, ο οποίος αναλύει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τον χάρτη που έχει συντάξει μέχρι το τέλος του χρόνου. Σκοπελίτης στην καταγωγή, ο οποίος ζει για πολλά χρόνια στην Αθήνα, ο συνταξιούχος σήμερα κ. Σωτηργιαννίδης, ασχολείται από νεαρή ηλικία με μερομήνια, αποκωδικοποιώντας με επιτυχία τα σημάδια του καιρού και την ασταθή διάθεση που εκδηλώνεται ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ιουλίου, τα μερομήνια δείχνουν αστάθεια και γενικά χαρακτηριστικά ανάλογα με εκείνα του μήνα που μόλις τελείωσε.

Συγκεκριμένα, από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 21 Ιουλίου προβλέπεται αστάθεια με τοπικές βροχές και χαλάζι, με ενδιάμεσα διαλείμματα ζέστης. Από 21 προς 23 του μηνός Ιουλίου υπάρχει ερωτηματικό αν θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να λείπει το ενδεχόμενο κακοκαιρίας, που τοποθετείται χρονικά από τις 23 ή 25 Ιουλίου, μέχρι το τέλος του μήνα.

Από τις αρχές του Αυγούστου μέχρι τις 20 του μήνα είναι ασταθής ο καιρός, καθώς θα εναλλάσσονται κύματα κακοκαιρίας τριήμερης διάρκειας, με ενδιάμεσα «διαλείμματα» ζέστης.  Από τις 6 μέχρι τις 8 Αυγούστου αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αστάθεια. Ανάλογη εικόνα αναμένεται από τις 13 προς τις 16 Αυγούστου και από τις 20 μέχρι της 24 Αυγούστου αναμένεται κύμα καύσωνα, με διαλείμματα επιδείνωσης του καιρού ενδιαμέσως.

Ανάλογο είναι το σκηνικό του Σεπτεμβρίου, καθώς τα μερομήνια προβλέπουν άστατο καιρό μέχρι τις 16 του μήνα. Ενδιάμεσα θα σημειωθούν κύματα ζέστης αλλά δεν αποκλείονται οι τοπικές βροχές, που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται μεταξύ 21 προς 23 του μήνα  αλλά αμέσως μετά ακολουθεί επιδείνωση του καιρού μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Τέλος του μήνα αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας, αλλά δεν λείπει το σκηνικό της αστάθειας,  που εκτείνεται  από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου και από 11 προς 14  Οκτωβρίου αναμένεται νέα άνοδος στην θερμοκρασία, αλλά στο διάστημα από 14 προς 18 Οκτωβρίου αναμένονται και  πάλι τοπικά φαινόμενα, με μικρή πτώση στην ένδειξη του υδραργύρου. Μεταξύ 18 και 22 Οκτωβρίου συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού, με ενδεχόμενη μικρή άνοδο θερμοκρασίας και από 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου συνεχίζεται ο άστατος καιρός, που συνοδεύεται από πτώση της θερμοκρασίας.

Μετά τις 9 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι αναμένεται αστάθεια ως προς τα καιρικά φαινόμενα, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας από τις 13 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, με τοπικά φαινόμενα και ενδεχόμενη χιονόπτωση είτε χαλαζόπτωση. Μικρή αστάθεια του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται μεταξύ 17 και 21 Νοεμβρίου, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί επιδείνωση του καιρού που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Στην εκπνοή του χρόνου, οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άστατες, μεταξύ 9 και 19 Δεκεμβρίου αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ο άστατος καιρός διατηρείται μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου και προς το τέλος του μήνα, αναμένεται σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση του καιρού, που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ