Αντιδρά και η Νίκη Βόλου για το «1+1», περιμένει και τις υπόλοιπες ΠΑΕ

0
2
Αντιδρά και η Νίκη Βόλου για το «1+1», περιμένει και τις υπόλοιπες ΠΑΕ

«Βλέπουν» κύμα αγανάκτησης οι «κυανόλευκοι» και κάνουν λόγο για αδικία στη διαδικασία ανόδου-υποβιβασμού

Περιμένει τους συσχετισμούς και ετοιμάζεται η ΠΑΕ Νίκη Βόλου για το ΔΣ της Super League 2, όπως ανέφερε το χθεσινό (15/07) ρεπορτάζ του «Μagnesiasports», για ν’ ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τι θα ισχύσει από την πλευρά των «κυανόλευκων».

Με τη Super League να εμμένει στο «1+1» όσον αφορά τον υποβιβασμό και την άνοδο μεταξύ πρώτης και δεύτερης εθνικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας, μοιάζει δεδομένη η δυσαρέσκεια στις τάξεις των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, ειδικά σ’ αυτές που έχουν πιο ψηλούς στόχους και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Αναγέννηση Καρδίτσας για παράδειγμα έχει πάρει με τον πλέον επίσημο τρόπο θέση, αφού και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έχει εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας, και ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει εκδώσει γραπτή δήλωση που επισημαίνει ότι αποχωρεί εάν δεν υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο για τις ομάδες της Super League 2.

Θέση πήρε με επίσημη ανακοίνωσή της και η ΠΑΕ Καλαμάτα, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Απορούμε πώς οι θεωρητικά «μεγάλοι» τού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αρέσκονται να επαναλαμβάνουν μία κατάφορη αδικία που όλοι μας υπήρξαμε μάρτυρες». Επίσης σημειώνει: «Φρονούμε ότι η Ε.Ε. της ΕΠΟ και προσωπικά ο κ. Π. Μπαλτάκος θα διορθώσει όλο αυτό το πλαίσιο ανισότητας για την Super League 2, και τουλάχιστον οι πρωταθλητές των 2 ομίλων τής Super League 2, θα λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει: την απευθείας άνοδο στη Super League 1».

H ΠΑΕ Νίκη δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο η non paper ενημέρωση από την πλευρά των «κυανόλευκων» αναφέρει ότι μεταξύ των ομάδων που είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένες και αγανακτισμένες από το συγκεκριμένο γεγονός (κάνει λόγο και για γενική υποβάθμιση της Λίγκας και των συλλόγων της), είναι και η Νίκη Βόλου.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Νίκη «βλέπει» ότι είναι τέτοιο το κλίμα, γενικά, μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας που υπάρχει η πιθανότητα, αν η κατάσταση δεν αλλάξει, στο πλαίσιο των δυναμικών αντιδράσεων που προβλέπεται από τις ομάδες, να καθυστερήσει και η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, να μην δεχτούν δηλαδή οι ομάδες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στην καθορισμένη ημερομηνία έναρξης (11 Σεπτεμβρίου).

Από τη μία είναι ξεκάθαρο ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18 Ιουλίου η πλευρά της ΠΑΕ Νίκη Βόλου θα κάνει λόγο για αδικία σε ό,τι αφορά το σύστημα ανόδου-υποβιβασμού. «Δεν είναι δυνατόν από 30 ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα, μόλις μία να προβιβάζεται. Πρόκειται για μία απόφαση που δημιουργεί τεράστια έλλειψη ανταγωνισμού, με πολλές ομάδες παντελώς αδιάφορες βαθμολογικά, από πολύ νωρίς. Δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο αυτό» αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Τι θα προτείνει η ΠΑΕ Νίκη όμως στο ΔΣ της Super League 2 δεν ξεκαθαρίζεται και δεν το αποσαφηνίζουν οι «κυανόλευκοι». Είναι δεδομένο ότι θα εκφραστεί δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, αλλά αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο, η διοίκηση των «κυανόλευκων» θα περιμένει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΠΑΕ για να κρατήσει τη συλλογική στάση που θα αποφασιστεί, ίσως και στο ΔΣ της 18ης Ιουλίου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή