Αντιδρούν οι επαγγελματίες αλιείς της Αλοννήσου

0
31
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΒΟΤΣΗ

Η επαναχάραξη του αιγιαλού στο αλιευτικό καταφύγιο της Βότσης και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, είναι τα βασικά αιτήματα των επαγγελματικών αλιέων της Αλοννήσου, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν επαρκή χώρο, όπως υποστηρίζουν, για τον ελλιμενισμό των σκαφών τους.

Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλοννήσου Θόδωρος Μαλαματένιας, ο οποίος επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισήμανε ότι σαράντα και πλέον ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών του νησιού επαγρυπνούν νυχθημερόν και αναγκάζονται να κοιμούνται στα σκάφη τους, όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το 75% του ντόκου στο αλιευτικό καταφύγιο Βότσης είναι κατειλημμένο από ερασιτεχνικά σκάφη, με αποτέλεσμα ο χώρος που απομένει να μην επαρκεί για τους επαγγελματίες αλιείς, οι οποίοι ελλιμενίζουν τα σκάφη τους σε άλλα σημεία, όπως το λιμάνι του Πατηρηρίου, τον Γέρακα, τη Στενή Βάλλα, τον Ρουσούμ Γιαλό, το Καλαμάκι και ανοιχτά της Βότσης, καρδιοχτυπώντας όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης, ότι το θέμα της επαναχάραξης αιγιαλού παραμένει σε εκκρεμότητα επί τρία χρόνια, παρά το γεγονός ότι το έργο ολοκληρώθηκε για να προσφέρει ασφάλεια στους επαγγελματίες αλιείς του νησιού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Το αίτημα που διατυπώνει ο ίδιος σε όλους τους τόνους, είναι να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία, προκειμένου να δοθεί λύση και να διευθετηθεί το ζήτημα του καθορισμού των θέσεων ελλιμενισμού των επαγγελματιών αλιέων, ενώ διερωτάται γιατί παρατηρείται τόση καθυστέρηση.

taxydromos

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ