Απο 1-1-2018 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

0
17
Petrelaio

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται φέτος στην απόφαση και στο άνοιγμα του Taxis για την κατάθεση των αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης. Αναμενόμενο είναι επικρατήσει “κομφούζιο” με την κατάθεσή τους, απο 1-1-2018.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης θα έχει αναδρομική ισχύ και θα υπολογιστούν οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της ημερομηνίας διάθεσης.Η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, ανέφερε ότι ο μηχανισμός θα πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα, οι καταναλωτές που πήραν πετρέλαιο θέρμανσης να κάνουν άμεσα τις αιτήσεις. Το κράτος φέτος τα έκανε όλα την τελευταία στιγμή και δεν έδωσε περιθώριο σε βενζινοπώλες και καταναλωτές να έχουν το χρόνο τους.

Στην απόφαση αναμένονται νέα κριτήρια χορήγησης, αφού το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους πρέπει να κοπεί στο μισό. Πέρσι οι δικαιούχοι ήταν περίπου 500.000 στους οποίους δόθηκαν συνολικά 92 εκατ. ευρώ. Φέτος το ποσό έχει πέσει στα 47 εκατ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί σε ανατροπές με βάση τα εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών επανασχεδιάζει τον τρόπο διανομής του επιδόματος είτε με πιο αυστηρά κριτήρια, είτε με τη μείωση στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο πετρελαίου.

Για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης η κ. Κοντοχρήστου ανέφερε ότι κυμαίνεται από 0,99 ως 1 €, τιμή που είναι σχεδόν ίδια από την περίοδο που ξεκίνησε η διάθεσή του, παρόλο που η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει διεθνώς στα 58 το βαρέλι. Σημειώνεται ότι πέρυσι η τιμή του πετρελαίου ήταν 0,40 ως 0,45 € ανά λίτρο. Η κίνηση στη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν ικανοποιητική το τελευταίο δεκαήμερο και οι καταναλωτές φρόντισαν να προμηθευτούν καύσιμο, ενόψει των γιορτών. Ωστόσο οι ποσότητες ήταν μικρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ