Απόβαση γιατρών στην Αλόννησο

0
23
Alonissos

Ιατρική απόβαση προγραμματίζεται στην Αλόννησο από μεθαύριο Παρασκευή 5 έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου με ομάδα γιατρών 13 ειδικοτήτων, που θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους. Το εγχείρημα επαναλαμβάνεται λόγω του απαγορευτικού απόπλου του περασμένου Σαββατοκύριακου, που δεν επέτρεψε την προσέγγιση στο νησί.

Οι κινητές ιατρικές μονάδες στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μετά την αναβολή των ημερομηνιών λόγω απαγορευτικού θα βρίσκονται στην Αλόννησο στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να εξεταστεί ο τοπικός πληθυσμός. Οι ειδικότητες που θα βρίσκονται στο νησί είναι καρδιολόγος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, παθολόγος – διαβητολόγος, ΩΡΛ, διαιτολόγος, γενικός χειρουργός, ακτινολόγος, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, πνευμονολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος.

Οι ώρες λειτουργίας των ιατρείων θα είναι την Παρασκευή 5 Απριλίου 16.00 – 19.00 και το Σάββατο 6 έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 09.00 – 18.00. Για πληροφορίες και προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 13.00 – 16.00 στο τηλέφωνο 2102447694.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου θα εξετάζουν μόνο οι ειδικότητες χειρουργός, γενικός ιατρός, οφθαλμίατρος, ακτινολόγος και θα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις μαστογραφίας, ακτινογραφίας και υπέρηχοι.

Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για τις υπόλοιπες ειδικότητες θα μεταφερθούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2102447694. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές, με τη χρήση των 2 υπερσύγχρονων κινητών ιατρικών μονάδων της ΚΑΜ του Sports Excellence και όλου του εξειδικευμένου εξοπλισμού, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ