Αρνητική η πρόβλεψη για τον καλοκαιρινό τουρισμό 2020 στις Βόρειες Σποράδες…

0
25
Umbrellas 2 (1 Of 1)

Απαισιόδοξα είναι τα στοιχεία για τις αεροπορικές αφίξεις τον Ιούλιο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, που κάνουν λόγο για μείωση 80% τον Ιούλιο, με το ποσοστό να μειώνεται σε 50% το επόμενο δίμηνο.

Ειδικότερα, η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, με γνώμονα την ενημέρωση των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ερχόμενη τουριστική περίοδο, επισημαίνοντας ότι η εκτίμηση για την κίνηση του Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, που ανοίγει την 1η του μηνός, είναι 80% πτώση στις αεροπορικές αφίξεις δεδομένης της έλλειψης πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις σκανδιναβικές χώρες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ξενοδόχων της Σκιάθου, η πρόβλεψη είναι αισιόδοξη για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με 50% πτώση στις αεροπορικές πτήσεις, «λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πτήσεις από Αγγλία θα επανέλθουν αλλά οι μισές σε αριθμό εβδομαδιαίως, σε σχέση με πέρυσι» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με ανάλογες σκέψεις αναμένουν το άνοιγμα της φετινής σεζόν οι ξενοδόχοι των νησιών, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πρώτο πλάνο, με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου να εκδίδει ανακοίνωση, συστήνοντας στους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, κατά την εξυπηρέτηση του κοινού να τηρούν τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού «ώστε τόσο εσείς όσο και οι πελάτες σας να αισθάνονται ασφαλείς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο μεταξύ, ενημερωτικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην πανδημία, με δημόσια και ανοικτή εκδήλωση των παραγόντων του τουρισμού της Σκοπέλου να διοργανώνεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο Sunrise Village, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου και κεντρικό ομιλητή τον Νικόλαο Σαρούκο, στέλεχος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας.

«Το αντικείμενο της προαναφερθείσης εκδηλώσεως είναι εξαιρετικά σπουδαίο και αφορά στις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στην ελληνική τουριστική αγορά, στα επιβαλλόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας και στα συναφή ζητήματα. Η συγκρότηση του κ. Σαρούκου και η μακρά εμπειρία του σε ζητήματα τουριστικού ενδιαφέροντος εγγυώνται την επιτυχία της εκδηλώσεως, η οποία είναι εξαιρετικά επίκαιρη, ενόψει των ερωτημάτων, όχι μόνο των ξενοδόχων, αλλά και όλων των παραγόντων του τουρισμού» υπογραμμίζει η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.

Ποικίλες απόψεις διατυπώνονται από φορείς και επαγγελματίες για τα ζητήματα του τουρισμού, με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη να επισημαίνει, από την πλευρά του, ότι το σχέδιο για τον τουρισμό απαιτεί πολύ καλό σχεδιασμό ενώ καλό θα ήταν να ισχύσει ένα πρωτόκολλο, τουλάχιστον πανευρωπαϊκά για να λειτουργήσουν όλοι οι τομείς του τουρισμού το 2020.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ