Αυτά τα τηλέφωνα Xiaomi δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού

0
2

Σε λίγες μέρες έρχεται το Xiaomi 15 Ultra, μια από τις πιο υποσχόμενες κορυφαίες ναυαρχίδες του 2025, ενώ μόλις κυκλοφόρησε η σειρά Redmi Note 14, που αποτελείται από πέντε διαφορετικά τηλέφωνα. Το φθηνότερο κοστίζει 200 ​​ευρώ και το πιο ακριβό 500 ευρώ, ενώ όλα έρχονται με οθόνες AMOLED 6,7 ιντσών, 120 Hz.

Η Xiaomi, λοιπόν, έχει προσφορές για όλα τα γούστα. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2025, πολλά τηλέφωνα της επωνυμίας Xiaomi δεν θα υποστηρίζονται πλέον. Θα είναι μέρος της λίστας End-of-Support (EOS) της Xiaomi και δεν θα λαμβάνουν επίσημες ενημερώσεις λογισμικού, όπως OS ή ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων.

Από αυτόν τον μήνα, τα ακόλουθα smartphone δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού:

Redmi Note 11 SE
Redmi Note 11S 5G
Redmi Note 11S
Redmi Note 11
Redmi Note 11 5G
POCO M4 Pro
POCO X4 Pro 5G
Redmi 10C
Redmi 10 (2022)

Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για τους χρήστες του HyperOS 1.0, καθώς αυτές οι συσκευές δεν θα αναβαθμιστούν σε HyperOS 2.0.

Η Xiaomi προσφέρει συνήθως 2-3 χρόνια ενημερώσεις Android και 3-4 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Με τη σειρά Redmi Note 11 και το POCO X4 Pro 5G να κυκλοφορούν το 2022, ο κύκλος ενημέρωσης τους έχει πλέον τελειώσει.

Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στις νεότερες συσκευές για ενημερώσεις, διασφαλίζοντας βελτιωμένες δυνατότητες λογισμικού και ισχυρότερη ασφάλεια για τα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι ενημερώσεις ασφάλειας και λειτουργικού συστήματος παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της απόδοσης, της ασφάλειας και της μακροζωίας ενός smartphone. Αυτές οι ενημερώσεις αντιμετωπίζουν τρωτά σημεία που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ, προστατεύοντας τα δεδομένα των χρηστών από πιθανές απειλές. Οι τακτικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας συμβάλλουν στην προστασία προσωπικών πληροφοριών, οικονομικών στοιχείων και ευαίσθητων αρχείων από κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος βελτιώνουν επίσης τη λειτουργικότητα της συσκευής εισάγοντας νέες δυνατότητες, βελτιστοποιώντας την απόδοση του συστήματος και βελτιώνοντας την απόδοση της μπαταρίας. Εξασφαλίζουν συμβατότητα με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και υπηρεσίες, αποτρέποντας προβλήματα απόδοσης με την πάροδο του χρόνου. Χωρίς ενημερώσεις, τα smartphone μπορεί να γίνουν πιο ευάλωτα σε κινδύνους ασφαλείας και να λειτουργούν με απαρχαιωμένο λογισμικό.

Οι κατασκευαστές δίνουν προτεραιότητα στα νεότερα μοντέλα για ενημερώσεις, καταργώντας σταδιακά παλαιότερες συσκευές. Ενώ οι περιορισμοί υλικού μπορούν να περιορίσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη, , οι έγκαιρες ενημερώσεις είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση μιας ομαλής και ασφαλούς εμπειρίας χρήστη σε όλη τη διάρκεια ζωής ενός smartphone.

Πηγή