Αυτή είναι η μπάλα που έσωσε μία ανθρώπινη ζωή – Σβήνουν οι ελπίδες για τον 28χρονο αγνοούμενο

0
9
Αυτή είναι η μπάλα που έσωσε μία ανθρώπινη ζωή – Σβήνουν οι ελπίδες για τον 28χρονο αγνοούμενο

Μια μπάλα που βρήκε τυχαία μέσα στη θάλασσα στη Χαλκιδική τον κράτησε ζωντανό για 20 ολόκληρες ώρες. Οι νέες εικόνες αποτυπώνουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η παρέα, την ώρα που η αγωνία για τον 28χρονο κορυφώνεται…

Η ζωή του 30χρονου Ιβάν σώθηκε από θαύμα ή καλύτερα από μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα, την ώρα που χαροπάλευε στη Χαλκιδική. Μια φουσκωτή μπάλα την οποία κρατούσε όλες αυτές τις εφιαλτικές ώρες για να ξεκουράζεται και να παίρνει δυνάμεις. Μια μπάλα που ίσως κρατήσει για πάντα, μετά τα όσα έζησε. Ο νεαρός βρίσκεται σε νοσοκομείο, όπως και ο 25χρονος φίλος του, που διασώθηκε πρώτος.

Οι δυο τους σκέφτονται τον 28χρονο που παραμένει αγνοούμενος στη Χαλκιδική. Τον τρίτο της παρέας, που σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε και χωρίς να ξέρει κολύμπι βούτηξε σε ένα επικίνδυνο σημείο, μετά το πάρτι γενεθλίων. Στη «Μύτη» στο Ποσείδι, όπου τα θαλάσσια ρεύματα είναι ισχυρά, ακόμα και τις μέρες που ο καιρός είναι καλός. Όπως χθες Σάββατο (09-07-2022) όταν ο ήλιος και η ζέστη στη Χαλκιδική «έκρυβαν» τους κινδύνους στην περιοχή.

Το μεσημέρι έγινε το δεύτερο θαύμα. Ο 30χρονος Ιβάν εντοπίστηκε και διασώθηκε. Όπως είπε όλες αυτές τις ώρες κρατούσε τη μπάλα που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες και έπαιρνε δυνάμεις. Είχε πιει νερό από τη θάλασσα, αλλά η κατάσταση της υγείας του, δεν εμπνέει ανησυχία. Παραμένει σε νοσοκομείο στη Χαλκιδική και προσπαθεί να ηρεμήσει. Ρωτάει για τον 28χρονο που αγνοείται χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν ευχάριστα νέα. Κάθε ώρα που περνά, οι ελπίδες λιγοστεύουν όλο και περισσότερο.

 

«Ο 30χρονος Ιβάν έφτασε στο ΚΥ Κασσανδρείας εμφανώς αφυδατωμένος, ωστόσο η πολύ καλή φυσική του κατάσταση και το γεγονός πως ήταν δεινός κολυμβητής του έσωσαν τη ζωή. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μπάλα που βρήκε, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση, δηλαδή δεν κούραζε καθόλου τον εαυτό του και άφηνε τα θαλάσσια ρέματα να τον «παίρνουν» μαζί τους, ήταν αρκετά ψύχραιμος» αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, Αναστασία Χαλκιά.

  

Ο δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν άμεσα ταμπέλες για να προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ορμητικά νερά που υπάρχουν στο σημείο, για να μην επαναληφθούν πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον. Επίσης, παλιότερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας είχε βάλει ταμπέλες στο σημείο, ωστόσο κάποιος πήγε και τις έβγαλε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ, newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή