Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 300.000 ευρώ στην Airbnb για παράνομη ενοικίαση σπιτιών

0
24
Airbnb

Σε μπελάδες με την ισπανική δικαιοσύνη έχει οδηγηθεί η Αirbnb, η οποία απειλείται με πρόστιμο 300.000 ευρώ για προώθηση, μέσω της πλατφόρμας της, σπιτιών στη Μαγιόρκα που δεν έχουν άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης, κάτι που απαιτεί ο νόμος από τον περασμένο Αύγουστο.

Το πρόστιμο περιλαμβάνει κυρώσεις για την παρουσίαση 20 σπιτιών στη Μαγιόρκα που δεν είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επέβαλλε το εν λόγω πρόστιμο στην εταιρία, η οποία έχει στη διάθεσή της 15 ημέρες προκειμένου να υπερασπισθεί τη θέση της.

Η τοπική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε την εταιρία επανειλημμένα για την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, χωρίς όμως να συμμορφωθεί.

Από το 2012, η τουριστική νομοθεσία στις Βαλεαρίδες απαγορεύει την ενοικίαση εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται σε οικιστικά συγκροτήματα με οικογένειες κατοίκων (πολυκατοικίες) και πέρυσι τον Αύγουστο ο νόμος ισχυροποιήθηκε με νέες διατάξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πλατφόρμα ειδοποιήθηκε για τις νέες απαιτήσεις της νομοθεσίας στις 16 Αυγούστου, όμως η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε καμία επίσημη ειδοποίηση για πρόστιμο, τονίζοντας ότι το 2017 δημιούργησε πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε όφελος της τοπικής οικονομίας των Βαλεαρίδων.

Προσθέτει δε ότι οι οικογένειες ντόπιων μπορεί να χάσουν 100 εκατ. ευρώ εξαιτίας της νέας τουριστικής νομοθεσίας και ότι ένας στους 8 ενοικιαστές δήλωσε ότι το επιπλέον εισόδημα από την Airbnb τον/την βοήθησε να αποφύγει έξωση ή κατάσχεση σπιτιού.

tornosnrews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ