Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στυλιστική κληρονομιά της μακροβιότερης μονάρχη στον κόσμο

0
13
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στυλιστική κληρονομιά της μακροβιότερης μονάρχη στον κόσμο

«Κληρονομιά», μια λέξη που αντηχεί έντονα μετά την είδηση ​​του θανάτου της Αυτής Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ και το τέλος της σύγχρονης ελισαβετιανής εποχής. Η ίδια ήταν 96 ετών. Καθώς ο ρόλος της μοναρχίας μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της και η κατανόηση της ύπαρξής της αμφισβητήθηκε όλο και περισσότερο, εκείνη παρέμενε μια δημοφιλής, διεθνώς αναγνωρίσιμη φιγούρα, πεμπτουσία της «βρετανικότητας».

Λίγοι στο παρελθόν και πιθανότατα ελάχιστοι στο μέλλον, θα καταφέρουν να εντυπωθούν στο μυαλό των ανθρώπων τόσο χαρακτηριστικά ως παρουσίες, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με τόσο εκτεταμένο παγκόσμιο αντίκτυπο. Όσον αφορά τις ενδυματολογικές της επιλογές, αυτές βασιζόταν σε μια ήσυχη αυτοπεποίθηση και μια σίγουρη αντίληψη του εαυτού της. Το προσωπικό της στυλ έμπαινε πάντα πάνω από τάσεις και μόδες. Σίγουρα, μπορεί να μην είχε τη λαμπερή γοητεία μίας star του Hollywood ή την ανατρεπτική ικανότητα να αλλάζει την αντίληψή μας για το ντύσιμο, όπως άλλοι, αλλά η στυλιστική κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι ένα ταξίδι μόδας για τη σημασία της ακεραιότητας της εικόνα και της ταυτότητας.

Οι καρφίτσες, όπως και τα ταγιέρ, τα καπέλα με γείσο, τα λουστρινένια γοβάκια και οι τσάντες Launer με top-handle, ήταν από τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπα της Αυτής Μεγαλειότητας. Μια αφοσιωμένη Μονάρχης, που πάντα έδινε προτεραιότητα στην υπηρεσία, ήταν λογικό να αντιμετώπιζε το ντύσιμο της με μία προσέγγισή ρυθμισμένης φόρμουλας. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πόσο παραδοσιακά θηλυκά είναι όλα αυτά τα κομμάτια. Το μήνυμα που έστελνε στην κοινοπολιτεία και στον ευρύτερο κόσμο με τις ενδυματολογικές της επιλογές ήταν ένα μήνυμα γυναικείας δύναμης, αφού η ίδια δεν πτοήθηκε ποτέ από τα meetings με ανώτερους αξιωματούχους που είχε στο ημερολόγιό της ή έπεσε θύμα της ανάγκης να ντυθεί κάπως για να «συμβαδίσει με τα αγόρια».

Παρακάτω κάνουμε μία αναδρομή στο ταξίδι της ζωής της μέσα από φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη στυλιστικής της κληρονομιά:

Βασίλισσα
11 Ιουλίου 1947: Η πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου στα Ανάκτορα του Buckingham, στο Λονδίνο, λίγο μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους. (Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)
Βασίλισσα
Η βασίλισσα Ελισάβετ II, ως Πριγκίπισσα Ελισάβετ, και ο σύζυγός της, Δούκας του Εδιμβούργου, που ανακυρήχθηκε Πρίγκιπας Φίλιππος το 1957, την ημέρα του γάμου τους. Έγινε βασίλισσα με τον θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄, το 1952. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Βασίλισσα
24 Νοεμβρίου 1947: Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου απολαμβάνουν μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στο Broadlands, Romsey, Hampshire. (Photo by Topical Press Agency/Hulton Archive/Getty Images)
Βασίλισσα
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ μετά τη στέψη της.
Βασίλισσα
Η βασίλισσα Ελισάβετ II και ο Πρίγκιπας Φίλιππος επισκέπτονται ένα αγρόκτημα στο κτήμα Balmoral στη Σκωτία, κατά τη διάρκεια της Αργυρής επετείου του γάμου τους, τον Σεπτέμβριο του 1972. (Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II με μια ομάδα ντόπιων παιδιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Μεξικό, Φεβρουάριος-Μάρτιος 1975. (Photo by Serge Lemoine/Hulton Archive/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II στο Ventnor κατά τη διάρκεια μιας βασιλικής επίσκεψης στο Isle of Wight. (Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα στη Νέα Ζηλανδία φορά ένα καπέλο σε στυλ τουρμπάνι (η ακριβής ημερομηνία δεν είναι βέβαιη). (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, επισκέπτονται τα Νησιά του Σολομώντα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στον Νότιο Ειρηνικό τον Οκτώβριο του 1982. (Photo by Anwar Hussein/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II παρευρίσκεται στο γάμο του James Ogilvy και της Julia Rawlinson στην εκκλησία St. Mary The Virgin στις 30 Ιουλίου 1988 στο Saffron Walden, Αγγλία. (Photo by Georges De Keerle/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος φτάνουν σε ένα συμπόσιο κατά τη διάρκεια μιας επίσημης περιοδείας στην Ουγγαρία. (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II παρακολουθεί το άλογό της «Balmoral Fashion» να διαγωνίζεται στο Fell Class στο Royal Horse Show την 3η ημέρα του Royal Windsor Horse Show στο Home Park στις 15 Μαΐου 2015 στο Windsor της Αγγλίας. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II παρευρίσκεται την ημέρα των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στις 25 Δεκεμβρίου 2017 στο King’s Lynn, Αγγλία. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ II παρακολουθεί το άλογό της «Fabricate» να τρέχει στο Wolferton Stakes την 1η ημέρα του Royal Ascot ατο Ascot Racecourse, την 1η Ιουνίου 2018 στο Ascot της Αγγλίας. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ αναχωρεί από το Δημαρχείο του Chester, όπου παρευρέθηκε σε μεσημεριανό γεύμα με τη Meghan, Δούκισσα του Sussex ως προσκεκλημένη του Δημοτικού Συμβουλίου του Chester στις 14 Ιουνίου 2018 στο Chester της Αγγλίας. (Photo by Karwai Tang/WireImage)

Cover photo: Yui Mok – WPA Pool/Getty Images

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ