Βολιώτης δήλωνε…συγγραφέας κι έκανε ληστείες-«Έχω όπλο, δώστε τα χρήματα και δεν θα πάθετε τίποτα»

0
7

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Λάρισας έναν 63χρονο Βολιώτη που δήλωνε … συγγραφέας και κρίθηκε ένοχος για δύο ληστείες και μια απόπειρα ληστείας.

Ο 63χρονος Βολιώτης που κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διορισμένου συνηγόρου υπεράσπισης, να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και μετέτρεψε την προφυλάκισή του σε κανονική φυλάκιση.

Ο 63χρονος κατηγορούνταν για δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ (28 Ιανουαρίου και 24 Μαρτίου 2022) και μια απόπειρα ληστείας σε περίπτερο της πόλης (Νοέμβριος 2021).

Στη ληστεία στο πρώτο σούπερ μάρκετ φέρεται να είχε αρπάξει 900 € από το ταμείο, αφήνοντας σημείωμα, όπου έγραφε «δώστε τα χρήματα έχω όπλο και δεν θα πάθετε τίποτα», ενώ και στο δεύτερο σούπερ μάρκετ είχε αφήσει το ίδιο σημείωμα και είχε αρπάξει από το ταμείο 200 €. Στην απόπειρα ληστείας του περιπτέρου, ο περιπτεράς είχε αρνηθεί να του δώσει χρήματα και ο δράστης φέρεται να του είχε πει «έχεις καρδιά» και είχε φύγει. Το πιστόλι που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει και στις τρεις ληστείες, δεν βρέθηκε.

Ο 63χρονος, που είχε δηλώσει ότι είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, υποστήριξε ότι είναι τραγικές συμπτώσεις το ότι μοιάζει με τον δράστη των δύο ληστειών στα δύο σούπερ μάρκετ και τη μια απόπειρα ληστείας σε περίπτερο, καθώς τα ρούχα που βρέθηκαν σπίτι του, διατίθενται στο εμπόριο, ενώ και ο σωματότυπός του είναι κοινός. Επίσης υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του (ένα μαχαίρι και ένα τίζερ), τα έχει για την προστασία του από τα άγρια ζώα κατά τις εξορμήσεις του στο βουνό, ενώ για την μοτοσικλέτα του που είχε καταγραφεί σε βίντεο είχε πει ότι πολλοί έχουν την ίδια μάρκα.

Στη διάρκεια της δίκης όλοι οι παθόντες αναγνώρισαν τον κατηγορούμενο ότι ήταν ο δράστης των ληστειών και της απόπειρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή