Γεύση Αλοννήσου στην Κίνα

0
19
Alonissos Island

Στην Κίνα και στην πόλη Kunming, πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan, την πόλη της άνοιξης όπως λέγεται, ταξίδεψαν η Αλόννησος και η Σαλαμίνα για να παρουσιάσουν την ελληνική γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Τα δύο νησιά ξεκίνησαν την προώθησή τους στην κινεζική τουριστική αγορά από τη συγκεκριμένη πόλη, καθώς οι κάτοικοί της συνδυάζουν υψηλό εισοδηματικό επίπεδο και μεγαλύτερη εξωστρέφεια σε σχέση με άλλες περιοχές της Κίνας. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας παρουσιάστηκαν ο πολιτισμός και η γαστρονομία του Αιγαίου σε πόλη ιστορική και πολιτιστική, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων, που αποτελεί και την πύλη σύνδεσης της Νοτιοανατολικής Ασίας με την Κίνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλόννησου και ομάδα μουσικών μετέφεραν τις εικόνες, τους χορούς και τις μελωδίες των Β. Σποράδων και του Σαρωνικού, προβάλλοντας τον ελληνικό νησιωτικό τουρισμό και τον πολιτισμό στη μακρινή Κίνα. Το ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα ανέλαβε ο σεφ Θανάσης Τσαπάρας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, ενώ η υπεύθυνη της διοργάνωσης Μαρία Ζησούλη σύμβουλος ανάπτυξης νέων αγορών παρουσίασε τις ομορφιές του τοπίου και τις τουριστικές δυνατότητες της Αλοννήσου και της Σαλαμίνας.

Βασικοί συντελεστές του φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού είναι οι επιχειρήσεις των δύο νησιών και όχι μόνο, που στηρίζουν την προσπάθεια. Ο φημισμένος τόνος Αλοννήσου, καταλύματα του νησιού και άλλες επιχειρήσεις έδωσαν το «παρών» μέσω της συγκεκριμένης προσπάθειας.

Το φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Γενικού Προξενείου στην Γκουανγκτζόου, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών νήσου Σαλαμίνας και των Δήμων Αλόννησου και Σαλαμίνας, όπως και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ανέφερε ότι ανοίγει μελλοντικός δίαυλος συνεργασίας και ενίσχυσης του τουρισμού στο νησί, με όχημα την τοπική γαστρονομία. «Ερχονται μεμονωμένοι επισκέπτες από την Κίνα, ενώ κατά το παρελθόν είχε επισκεφτεί την Αλόννησο ομάδα Ιαπώνων, στο πλαίσιο της ακαδημίας ομοιοπαθητικής» ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη δράση για την Αλόννησο.

taxydromos ΓΛ. ΥΔΡ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ