Γιόρτασαν την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο ΚΔΠΑμεΑ Βόλου

0
5

Στα ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «έχουμε επιλέξει να αποτελούμε κοινωνούς των ατόμων με αναπηρία στον κόσμο που τα περιβάλει. Έχουμε επιλέξει να μην περιορίζουμε τα άτομα που παρακολουθούν το πρόγραμμα των δομών μας εντός των τειχών των δύο ΚΔΑΠμεΑ που λειτουργούμε και τολμάμε να διαρρήξουμε τα τείχη και να σπάσουμε τα φράγματα».

Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου παρακολούθησαν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, προβολή ταινιών μικρού μήκους περιβαλλοντολογικού περιεχομένου, με πλούσια οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα απ’ όλον τον κόσμο και συμμετείχαν σε παιχνίδια δράσης εμπνευσμένα από το περιεχόμενο των ταινιών που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του μουσείου με τη συμμετοχή εκπαιδευτών και ωφελούμενων της δομής.

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα αποτελεί έναν χώρο με έντονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που προωθεί και διευκολύνει τη σύναψη σχέσεων μεταξύ διαφορετικών ομάδων και ατόμων, προσφέροντας έναν χώρο χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, μάθησης και αποδοχής του διαφορετικού. Τα οφέλη μέσα από τη σχέση με το μουσείο και τη συμμετοχή στα προγράμματα που υλοποιεί το μουσείο είναι πολλαπλά.

Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, αφού κατά κανόνα λειτουργούν σε ομάδες, υποχωρεί το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης που μπορεί να νιώθουν, το μουσείο λειτουργεί ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης, δημιουργείται ένα αίσθημα ψυχικής πληρότητας και ικανοποίησης, ενισχύεται το αίσθημα της συλλογικότητας που ως μέλη/πολίτες ενός συνόλου χρειάζεται να διαθέτουμε όλοι μας, βελτιώνεται η αυτοπεποίθησή καθώς δίνεται η δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές και τέλος αναπτύσσουν δεξιότητες που πιθανόν αγνοούσαν ότι έχουν.

Το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου  της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή