Γουργουλιάνης: Τα άτομα με επιβαρυμένη υγεία θα πρέπει να φορούν μάσκα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους

0
4
Γουργουλιάνης: Τα άτομα με επιβαρυμένη υγεία θα πρέπει να φορούν μάσκα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους

Με τον ΕΟΔΥ να τοποθετεί τα ενεργά κρούσματα στα 150.000-200.000 επικρατεί προβληματισμός γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρας, αλλά και για το αν θα πρέπει να παρθούν πρόσθετα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μιλώντας στο Open και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος χαρακτήρισε απολύτως αναμενόμενη την κλιμάκωση που παρατηρείται. Οπως είπε, ανάλογη κλιμάκωση παρατηρήθηκε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που άνοιξαν πολύ νωρίτερα από εμάς.

Για τα σενάρια επαναφοράς της μάσκας ο καθηγητης πνευμονολογίας τόνισε ότι τα άτομα με επιβαρυμένη υγεια θα πρέπει να φορούν μάσκα ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, όταν επικρατεί συνωστισμός.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι την ερχόμενη περίοδο θα έχουμε μικρή αύξηση των νοσηλειών κυρίως σε άτομα με συννοσηρότητες και αύξηση πιθανώς στους θανάτους.

Ο καθηγητής τόνισε ότι οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να προστατευτούν, κάνοντας την τέταρτη δόση και σημείωσε ότι θα ήταν παράλογο να σταματήσει η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.

Πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή