ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας: Στέλνουν τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση…

0
20
Das Ota
ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη σύναψη ομαδικού ασφαλιστικού συμβολαίου Υγείας για τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας μεθοδεύει το Προεδρείο (παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή»)!! Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου την Πέμπτη 17/3 το συγκεκριμένο αίτημα, με τις υπογραφές 110 εργαζομένων όπως είπε όταν το εμφάνισε, η αναπληρώτρια γραμματέας. Η αντιπρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας έσπευσαν να επικροτήσουν την ανάληψη από το Σύλλογο μας ενός ρόλου ατζέντη των ασφαλιστικών εταιρειών, (μεσάζοντα όπως είπε η αντιπρόεδρος), με την πρόφαση «δυνατοτήτων» που δήθεν δίνει το καταστατικό. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συλλόγου, παρόλο που συμφωνούσε ουσιαστικά με τα άλλα μέλη του Προεδρείου, παρέπεμψε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση «για να διερευνήσει το αίτημα», κάνοντας προσωρινά πίσω μετά την έντονη αντίδραση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας.

        Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ, ακολουθώντας στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχωρά στην πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της όποιας Κοινωνικής Ασφάλισης είχε απομείνει, προς όφελος των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, και τσεκουρώνει το Βαρύ & Ανθυγιεινό, ορισμένοι «συνδικαλιστές» θεωρούν σκόπιμο να βάλουν πλάτη στην άθλια αυτή πολιτική. Μήπως ενορχήστρωσαν οι ίδιοι τη συλλογή των υπογραφών; Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι συνάδελφοι τους οποίους εκπροσωπούν θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές που απαιτούν οι ιδιωτικές εταιρείες; Δεν κατανοούν ότι οδηγούν τους συναδέλφους στο γκρεμό, στο ξεζούμισμα από τις εταιρείες;

        Ρητορικά τα ερωτήματα! Οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» κατανοούν πολύ καλά ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος, κέρδος που θα βγάλουν από τις τσέπες των συναδέλφων που θα δεχτούν να πέσουν στην παγίδα τους. Οι «συνδικαλιστές» αυτοί έχουν όμως εδώ και πολύ καιρό σκύψει το κεφάλι στην κυβερνητική πολιτική ανεξαρτήτως χρώματος, την υπηρετούν συνειδητά σε βάρος αυτών που εκπροσωπούν. Γι’ αυτό, αντί να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο σμπαράλιασμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, πρωτοστατούν στη διάλυση της, δήθεν ικανοποιώντας αιτήματα συναδέλφων. Αν όμως κάποιοι συνάδελφοι παρασύρονται από τις σειρήνες των ασφαλιστικών εταιρειών, πιέζονται και φοβούνται, και με το δίκιο τους, για το μέλλον που τους ετοιμάζουν οι διαδοχικές αντεργατικές κυβερνήσεις, αποτελεί χρέος των συνδικαλιστών που θέλουν να σέβονται την αποστολή τους να εξηγούν ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας. Είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο για ένα συνδικαλιστικό όργανο να μετατρέπεται σε «Πέμπτη φάλαγγα» για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

        Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα των συγκεκριμένων «συνδικαλιστών»; Να αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών των Δήμων και το πέρασμα των εργαζομένων σε αυτές στους ιδιώτες με μειώσεις αποδοχών και δικαιωμάτων; Να ζητήσουν χορηγούς για τον ίδιο τον Σύλλογο; Τους έχουμε ικανούς για όλα! Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου σε όλους τους συναδέλφους.

        Οι συγκεκριμένοι έχουν ήδη βαλθεί να κάνουν πλιάτσικο στο ταμείο του Συλλόγου, στις εισφορές των συναδέλφων. Ζήτησαν να λαμβάνουν 30€ το μήνα από το ταμείο για τα κινητά του προέδρου και του γραμματέα, ώστε να μπορούν να «συνομιλούν και να ενημερώνουν τους  συναδέλφους και να στέλνουν sms στα μέλη του Δ.Σ. δίχως να πληρώνουν από την τσέπη τους» (όπως είπε ο γραμματέας). Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος ήδη λαμβάνει 50€ το μήνα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ως μέλος της εκτελεστικής, μόνο για το κινητό του. Ταυτόχρονα προχωρούν στην αγορά 2 υπολογιστών για αποκλειστική χρήση από την παράταξη τους. Τέτοια η κατάντια τους, καταγεγραμμένη για όποιον συνάδελφο ενδιαφέρεται στο ηχητικό πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ