ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες: Οπτική Ίνα στο Περιστέρι από το Σεπτέμβριο

0
12
ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες: Οπτική Ίνα στο Περιστέρι από το Σεπτέμβριο

Η είσοδος της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στο νέο μεγάλο έργο οπτικών ινών τελευταίας γενιάς που αναπτύσσει η εταιρεία σε όλη τη χώρα αναμένεται στις αρχές του φετινού χειμώνα. Με την αξιοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ η εταιρεία μπαίνει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών σαν πάροχος χονδρικής προς άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Το εύρος του δικτύου μας επιτρέπει να προσφέρουμε υψηλές και σταθερές ταχύτητες προς όλους (γεωγραφικά)» τόνισε ο κ. Πατεράκης, Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ. Το δίκτυο της ΔΕΗ FTTH (Fiber To The Home) θα προσφέρει υψηλές ταχύτητες της τάξης του 1Gbps και θα απευθύνεται σε έως και 3 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τις τιμές χονδρικής θα είναι εξαιρετικά ελκυστικές και ανταγωνιστικές. «Ο πελάτης θα το καταλάβει στην τσέπη του» τόνισε σημειώνοντας ότι θα είναι κάτω από το μισό της υπάρχουσας τιμής.

Σήμερα, το δίκτυο οπτικών ινών της ΔΕΗ βρίσκεται σε φάση πιλοτικής ανάπτυξης, ειδικότερα στην περιοχή του Περιστερίου έχουν αναπτυχθεί 25 χιλιόμετρα οπτικής ίνας, έως το τέλος του μήνα θα καλύπτονται 7.000 σπίτια από το συγκεκριμένο δίκτυο ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει πρόσβαση ένα σύνολο 15.000 νοικοκυριών.

Από το Σεπτέμβριο που αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή γρήγορου ίντερνετ σε περιοχές του Περιστερίου, ακούγεται ότι η ΔΕΗ θα προσφέρει τους πρώτους 2-3 μήνες δωρεάν στους καταναλωτές.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ