«Δεν θα με φιμώσουν!» Γιατρός από τη Νότια Αφρική «πιέστηκε» να περιγράψει την παραλλαγή ‘Omicron’ ως πιο επικίνδυνη από την πραγματικότητα…

0
173
Angelique Coetzee

Η Νοτιοαφρικανή γιατρός που ανακάλυψε το στέλεχος Omicron αποκάλυψε ότι «πιέστηκε» να περιγράψει την παραλλαγή ως πιο επικίνδυνη από ό, τι είναι πραγματικά.

Η γιατρός Angelique Coetzee ήταν από τις πρώτες που ανέφεραν τη νέα παραλλαγή τον Νοέμβριο 2021 και δήλωσε ότι προκάλεσε «ήπια» συμπτώματα για όσους βρίσκονται στη χώρα της. Αλλά ισχυρίζεται ότι της είπαν επιστήμονες και πολιτικοί από όλο τον κόσμο ότι η περιγραφή της ήταν λάθος.

«Λόγω όλων των μεταλλάξεων του Covid, όλοι αυτοί οι επιστήμονες και οι πολιτικοί που δεν είναι από τη Νότια Αφρική επικοινώνησαν μαζί μου λέγοντάς μου ότι έκανα λάθος όταν μίλησα, ότι ήταν μια σοβαρή ασθένεια… μου έλεγαν ότι δεν είχα ιδέα για τι πράγμα μιλούσα, συνέχισαν να μου επιτίθενται», δήλωσε η γιατρός Coetzee στην Daily Telegraph.

«Στη Νότια Αφρική είναι μια ελαφρύτερη ασθένεια, αλλά στην Ευρώπη υπήρξε μια σοβαρή, σοβαρή ασθένεια, κάτι που θέλουν να πω οι πολιτικοί. Υπήρξαν πολλές πιέσεις από Ευρωπαίους επιστήμονες και πολιτικούς που είπαν “Παρακαλώ μην πείτε ότι είναι μια ήπια ασθένεια”.

Η γενικός γιατρός είπε ότι εκείνοι που είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή στη Νότια Αφρική εμφάνισαν πολύ ηπιότερα συμπτώματα σε σύγκριση με το στέλεχος Delta και συχνά εμφάνισαν μόνο πονόλαιμο και κόπωση.

«Με κατηγορούν ότι λέω ψέματα, ότι υποβάθμισαν τον Όμικρον λόγω του τρόπου που ήταν στην Ευρώπη… στο μυαλό τους, είναι αδύνατο για μια ασθένεια με περισσότερες από 38 μεταλλάξεις να είναι ήπια», είπε. Η ιατρός Coetzee, η οποία είναι επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι το Omicron ήταν πιο σοβαρό για τους ανεμβολίαστους, αλλά ήταν ήπιο για την πλειοψηφία εκείνων που το έπιασαν.

Είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί οι πολιτικοί δεν την άκουγαν, παρά το γεγονός ότι έβλεπε τα αποτελέσματα από πρώτο χέρι. Η Επικεφαλής Υγείας της NSW Κέρι Σαντ είχε επαναλάβει τις δηλώσεις του Γιατρού Κοέτζι όταν η πολιτεία είδε αύξηση των κρουσμάτων Όμικρον.

Είπε ότι με βάση στοιχεία από το εξωτερικό καθώς και από την Αυστραλία, οι νοσηλείες από την παραλλαγή ήταν πολύ λιγότερο συχνές από ό, τι ήταν από το στέλεχος Δέλτα. «Δείχνει ότι η μόλυνση με Omicron είναι πιθανό να είναι ηπιότερη από τη μόλυνση με Δέλτα, με τον κίνδυνο νοσηλείας να είναι περίπου 60 με 80 τοις εκατό λιγότερο από ό, τι για Δέλτα», δήλωσε ο γιατρός Chant το Δεκέμβριο. Αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι ο Όμικρον αναπληρώνει το 80 τοις εκατό των περιπτώσεων γύρω από την NSW εκείνη την εποχή.

DailyMail.com

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ