Δεν τα κατάφερε η Ανόρθωση, ήττα 77-79 από τον ΓΣ Σοφάδων στον τελικό (φωτορεπορτάζ)

0
6
Δεν τα κατάφερε η Ανόρθωση, ήττα 77 79 από τον ΓΣ Σοφάδων στον τελικό (φωτορεπορτάζ)

Για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ της περιόδου 2020-21

Ανόρθωση Βόλου και ΓΣ Σοφάδων διασταύρωσαν τελικά τα ξίφη τους στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ της περιόδου 2020-21, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο ΕΑΚ Βόλου και να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Καραγκούνη, με το σύνολο του Νομού Καρδίτσας να επικρατεί τελικά 79-77 και να παίρνει τη νίκη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Στο 1ο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά με τον αειθαλή Μπόγδανο ωστόσο να δίνει λύσεις στους Βολιώτες και να συντελεί στο να πάρει το προβάδισμα η ομάδα του έστω και με ένα καλάθι στο τέλος (21-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως σειρά είχε ο Αλεξιάδης για τον ΓΣ Σοφάδων, που άλλαξε την εικόνα για την ομάδα του, που πήγε από τη μία σε πιο οργανωμένες επιθέσεις σε σχέση με την Ανόρθωση, και από την άλλη πίεσε και ψηλά στην άμυνα, τουλάχιστον στα ¾ του παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ψαλίδα ν’ ανοίξει για τους Σοφαδίτες, που πήγαν με το +11 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (29-40).

Η Ανόρθωση προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο ΓΣ Σοφάδων έδειξε ψυχραιμία, και βρήκε και κάποια ευφάνταστα καλάθια για να διατηρεί ένα +16 5’ 44’ πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (34-50). Όμως το παιχνίδ σε καμία περίπτωση δεν είχε τελειώσει, όπως αποδείχθηκε, καθώς τελικά οι Βολιώτες βρήκαν ρυθμό και με τρίποντο του Καραγεώργου άρχισαν ουσιαστικά μία μίνι αντεπίθεση, με Σιμάκη  και Παρασκευά να συνεπικουρούν. Κάπως έτσι ήρθε και το 56-57 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το 4ο δεκάλεπτο είχε συγκινήσεις ενός… ολόκληρου αγώνα. Με τρίποντα Καραγιώργου και Σιμάκη ήρθε η ανατροπή για την Ανόρθωση (62-60) , όμως η Ανόρθωση φάνηκε να βιάεται σε ορισμένες επιθέσεις, με τον ΓΣ Σοφάδων να προσπαθεί να μείνει ψύχραιμος.

Οι Σοφαδίτες έπαιζαν πιο ορθόδοξα και έμεναν κοντά στο σκορ και μάλιστα με βολές Κακλαμάνου 71-70 4’ πριν το τέλος μείωσαν σε 71-70, ενώ ακολούθησαν τρεις επιθέσεις από την Ανόρθωση που δεν πήρε πόντο. Πάντως το παιχνίδι είχε ταχύτητα και καλώς εννοούμενη ένταση, με τον Παρασκευά να δίνει λύσεις για το βολιώτικο σύνολο ενώ ο Κακλαμάνος έβαλε μπροστά τη δική του εμπειρία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με τρίποντό του να περάσει και πάλι ο ΓΣ Σοφάδων μπροστά 73-75,  2’ πριν το τέλος, με τον Μπόγδανο να ισοφαρίζει 1’37’’ πριν το τέλος. Ο Κακλαμάνος απάντησε με δίποντο ενώ 35’’ πριν το τέλος ο Μπόγδανος βρέθηκε στη γραμμή των βολών για να έχει  2/2 για το 77-77.

Μετά το τάιμ άουτ που ακολούθησε, ο ΓΣ Σοφάδων βρήκε το σουτ για να το επιχειρήσει ο Αλεξιάδης και να βρει το καλάθι για το 77-79 ενώ η Ανόρθωση είχε 21’’ στη διάθεσή της. Ο Γκοντόπουλος κατέβασε την μπάλα, ο Σιμάκης επιχείρησε το drive αλλά αστόχησε και τελικά ο ΓΣ Σοφάδων έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 29-40, 56-57, 77-79.

Ανόρθωση (Καπουρνιώτης): Καραγεώργος 14 (4), Ακριβόπουλος, Γκοντόπουλος 8 (2), Ίλτσογλου 3, Μπόγδανος 25 (2), Τζούμας, Σιμάκης 11 (1), Σκαμάγκας, Φιλίππου, Παρασκευάς 16, Μπέας.

ΓΣ Σοφάδων (Παππάς): Σακελλαρίου, Τσούκας Γ. 3 (1) , Παπαϊωάννου 8, Γκαντής, Κακλαμάνος 27 (4), Τσουβάρας, Τσούκας Α. 16 (2), Μουταρέλος 2, Θέος, Δίκαρος 6, Αλεξιάδης 15 (1), Ζωιτσάκος 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος απένειμε τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο Παναγιώτη Καραγκούνη στη σύζυγό του. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Ευγενία Φραγκούλη έκανε την απονομή μεταλλίων στην Ανόρθωση ενώ στον ΓΣ Σοφάδων οι Βάιος Φαλάγγας και Άρης Ζώης από πλευράς Ένωσης.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ΕΑΚ Βόλου:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή