Δημήτρης Τσιμπανάκος: «Ο νόμος Χατζηδάκη υπεράνω της Ευρωπαϊκής οδηγίας;»

0
7

Σε δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Wolt.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιμπανάκος δήλωσε σχετικά «οι εργαζόμενοι στη Wolt που προχώρησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις μειώσεις που θέλει να επιβάλλει η εταιρεία στην αμοιβή τους ανά παραγγελία αντιμετωπίζονται ως απασχολούμενοι με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουν ωράριο εργασίας, δεν έχουν εργασιακό δικαίωμα, δεν καλύπτονται για εργατικά ατυχήματα, δεν μπορούν να λείψουν από την εργασία τους ακόμα και για μια απλή ασθένεια. Επίσης, δεν γνωρίζουν με τι μεροκάματο θα γυρίσουν στο σπίτι τους καθώς αυτό εξαρτάται από τις παραγγελίες που θα διανείμουν.

Οι ντελιβεράδες δεν είναι αυτοαπασχολούμενοι, όπως προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη, καθώς η εργασιακή σχέση τους τεκμαίρεται συνήθως εξαρτημένης εργασίας. Ο συγκεκριμένος νόμος έρχεται σε πλήρη διαφωνία με την ευρωπαϊκή οδηγία.

Εμείς στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και στα αιτήματά τους που είναι να μην ισχύσουν οι μειώσεις ανά παραγγελία, να υπάρχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, να σταματήσει η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία. Επίσης, ζητάμε πλήρη και εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους δουλεύουν μέσω εργολάβου, τη δωρεάν παροχή μέσων ατομικής προστασίας και την πλήρη τήρηση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των εργαζομένων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή