Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 8,2% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

0
60
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 8,2% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 8,2%

Στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή» βγαίνουν τα εξής αποτελέσματα:

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 28,5%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,3%. Η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στις 8,2 μονάδες, από 7,2 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο παίρνει ποσοστό 11,8%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1%.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ποσοστό 34% ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ακολουθεί με 16% ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα νομίζετε ότι θα έρθει πρώτο στις εκλογές), το 66% πιστεύει ότι θα νικήσει η ΝΔ. Το 18% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 6% το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, άλλο κόμμα το 2%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή