Δράση δικτύωσης του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία

0
10
Δράση δικτύωσης του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία

Στα πλαίσια της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» και της προϊσταμένης-ψυχολόγου, κ.  Αναγνώστου Αναστασίας του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ που εδρεύει στη Λαμία.

Αφορμή της διασύνδεσης αποτέλεσε η πληροφόρηση για τις  παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΔΗΦ ΑμεΑ του νομού Φθιώτιδας ενώ παράλληλα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε, η μεταφορά εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα ανάπτυξης κι αναβάθμισης των υπηρεσιών αυτών ,αναφορικά με τα δύο Κέντρα.

Η ανάγκη και ταυτόχρονα, το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες, να έχουν εύκολη προσβασιμότητα στις κοινωνικές δομές όπου διαμένουν, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ωφελούμενοι-άτομα με αναπηρίες, αναζητούν τόπους διαμονής που να τους εξασφαλίζουν την αναμενόμενη πρόσβαση με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Κατά αυτόν τον τρόπο, το Μικτό ΚΔΗΦ ΑμεΑ που βρίσκεται στη Λαμία, συστάθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Φθιώτιδας αποσκοπώντας στην κοινωνική ενσωμάτωση, την ευκαιρία για προστατευμένη απασχόληση και την παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή αυτοεξυπηρέτηση των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους.

Αναφορικά με το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου, βασικός στόχος του αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης  και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία των Κέντρων Διημέρευσης κι Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ είναι, ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να επιδιώκεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου που θα έχει ως αποδέκτη, το άτομο που χρήζει ανάγκης κι υποστήριξης.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Ν.Φθιώτιδας , μπορούν να επικοινωνούν στο 22310 30326 και να αντλήσουν πληροφορίες από το site https://www.amea-lamia.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες  καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ,της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,του Δήμου Βόλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην: Κοινωνική Λειτουργό- Λαδέρη Βασιλική, καθημερινά 09:00-13:00, Λήμνου 12-Παλαιά,Βόλος-τηλ.επικοινωνίας 2421031860 ή στο  email:kdhfkekpa@gmail.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή