Δυναμική παρουσία του Δήμου Αλοννήσου στην διεθνή έκθεση τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι

0
5

Τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα στη Ρουμάνικη τουριστική αγορά αξιοποίησε ο Δήμος Αλοννήσου στην πρόσφατη συμμετοχή του στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας TTR 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, το διάστημα 23-26 Φεβρουαρίου.

Την εκθεσιακή συμμετοχή  οργάνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου και τον Δήμο εκπροσώπησε στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντός του εκθεσιακού χώρου του ΕΟΤ,  ο κ. Βαγγέλης Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού.

Ο κ. Αναγνώστου συμμετείχε σε πλήθος προγραμματισμένων επαφών με έγκυρους δημοσιογράφους, bloggers καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία, μετά και από προεργασία της συνεργαζόμενης εταιρείας συμβούλων του Δήμου σε θέματα τουριστικής προβολής. Ειδικότερα, ξεχώρισαν οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και τον Πρόεδρο Ένωσης Συντακτών και Δημοσιογράφων της Ρουμανίας, ενώ στο επόμενο διάστημα θα γίνει προσέγγιση και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μολδαβίας, έπειτα από επαφή στην έκθεση. Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με τον Διευθυντή του δραστήριου Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γιώργο Σταφυλάκη μέσα από την οποία προέκυψε και η ευκαιρία για επιτόπια συνέντευξη του εκπροσώπου της Αλοννήσου σε έναν από τους δημοφιλέστερους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Βουκουρεστίου, με επίκεντρο τη μοναδικότητα του προορισμού.

Στη διάρκεια της έκθεσης, επαγγελματίες, εκπρόσωποι ΜΜΕ και ταξιδιώτες ανταποκρίθηκαν στις παρουσιάσεις του κ. Αναγνώστου και έδειξαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους  για το φυσικό κάλλος, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τους γραφικούς οικισμούς, τη γαστρονομία και το πλούσιο καταδυτικό «προϊόν» του νησιού με έμφαση στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και τους πρωτότυπους υποβρύχιους γάμους.

Θα ακολουθήσουν νέες επικοινωνίες για τη διερεύνηση δράσεων όπως την πραγματοποίηση δημοσιογραφικών αποστολών που συζητηθήκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.  «Συνεχίζουμε με στοχευμένες δράσεις την προβολή της Αλοννήσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός μας είναι να ανοίγουμε όλο και περισσότερο τη βεντάλια των δυνατοτήτων του προορισμού, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε αγοράς», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή