Εβδομάδα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

0
26
Εβδομάδα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Ο μεγαλύτερος και παλαιότερος χαυλιόδοντας στη Θεσσαλία, όπως εκτέθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Με προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών

Μια ακόμα εκπαιδευτική βδομάδα έχει ξεκινήσει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βόλου, με προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, με πρωινά και απογευματινά τμήματα. Αναλυτικά τα πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 23/6: «Θαλάσσιος Κόσμος»
Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα οι συμμετέχοντες ως παλαιοντολόγοι θα ανακαλύψουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος που πλέον έχουν εξαφανιστεί!
ΠΕΜΠΤΗ 23/6: «Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους!»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων! Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6: «Μικροί Ηφαιστειολόγοι»
Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εικονική έκρηξη ηφαιστείου, με σκοπό τα παιδιά να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6: «Τα ορυκτά στη ζωή μου»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτό, τι είναι πέτρωμα, ποιες οι διαφορές τους και πώς μπορεί να το αναγνωρίσει. Επίσης, θα μιλήσουμε για τις χρήσεις των ορυκτών από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’. Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή