Γιατρός θετικός στο ΑΧΕΠΑ – Κλείνει η οφθαλμολογική και αναβάλλονται τα χειρουργεία

0
38
Γιατρός θετικός στο ΑΧΕΠΑ – Κλείνει η οφθαλμολογική και αναβάλλονται τα χειρουργεία

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Μετά τα δέκα κρούσματα που έγιναν γνωστά την Τρίτη (20/10) και τα σχετικά τεστ που διεξήχθησαν στην πορεία, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό ένας οφθαλμίατρος και αποφασίστηκε να κλείσει η κλινική όπου εργάζεται.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε το πρωί της Τετάρτης (21/10) στο newsbeast.gr επισημαίνοντας «χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 700 τεστ, τα 300 από αυτά είναι rapid και τα υπόλοιπα 400 μοριακά. Δεν έχουν ακόμα βγει τα αποτελέσματα όλων των τεστ, αναμένονται σήμερα το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβεβαιώθηκε πως θετικός είναι ένας γιατρός της οφθαλμολογικής κλινικής».

«Για τουλάχιστον σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική κλινική και θα ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού αλλά και να απολυμανθεί ο χώρος» είπε και συμπλήρωσε:

«Τα τεστ που έγιναν χτες για όσους ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό είναι άνευ σημασίας. Εάν κάποιος ήρθε σε επαφή μόλις την Τρίτη και λίγα λεπτά του έκαναν τεστ αυτό θα βγει αρνητικό ενώ ο εξεταζόμενος μπορεί να έχει κολλήσει. Κανονικά όλες οι επαφές του γιατρού πρέπει να μπουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα και μετά να γίνει ο σχετικός διαγνωστικός έλεγχος».

Πηγή