Κορωνοϊός: Δραματική κατάσταση -τοποθέτηση σκηνών του στρατού έξω από το νοσοκομείο του Βόλου…

0
212
Volos 1

Χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο του Βόλου, είναι η τοποθέτηση σκηνών του στρατού, σήμερα το πρωί, στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Συγκεκριμένα, στήθηκαν 3 σκηνές ιατρείων εκστρατείας από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπου θα γίνεται η λήψη επιχρισμάτων από τους πολίτες, προκειμένου να περιοριστεί η αναμονή τους κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου. Οι σκηνές θα διαμορφωθούν κατάλληλα για να λειτουργήσουν ως «εξεταστήρια» ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού. Παρών στις εργασίες τοποθέτησης ήταν σήμερα το πρωί ο διοικητής του “Αχιλλοπούλειου” κ. Γ. Ντόκος.

Volos 2

Στο μεταξύ, σήμερα θα εκκενωθεί και η καρδιολογική κλινική προκειμένου να αναπτυχθούν και εκεί κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Ηλίας Καραμέτος ευχαρίστησε εκ μέρους της διοίκησης και όλου του ιατρικο-νοσηλευτικού προσωπικού του “Αχιλλοπούλειου” το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, για την παραχώρηση των σκηνών, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα ανακουφίσει και θα επιτρέψει μια νέα ανακατανομή των εσωτερικών χώρων του νοσηλευτικού ιδρύματος, με σκοπό την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα από το Νοσοκομείο Βόλου, την προηγούμενη Παρασκευή, με τους νεκρούς σε σάκους και εκτός ψυγείου, ο κ. Καραμέτος τόνισε ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός καθώς τη συγκεκριμένη μέρα υπήρξε αυξημένος αριθμός νεκρών και οι θάλαμοι ψύξης που διαθέτει το νοσοκομείο είναι μόνο έξι. “Χρειάστηκε για λίγες ώρες να παραμείνουν σε ειδικά διαμορφωμένους σάκους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, μέχρι να προωθηθούν για την ταφή”, είπε.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή εφημερία υπήρξε μεγάλη προσέλευση ασθενών με λοίμωξη covid. Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους με αρκετές νοσηρότητες, αργότερα και μέχρι το βράδυ μετέβησαν στο Νοσοκομείο άτομα νεότερης ηλικίας με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ωστόσο, οι εισαγωγές κυμάνθηκαν στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο, η προσέλευση είναι σχετικά μειωμένη μέχρι στιγμής. “Είμαστε επιφυλακτικοί για την εξέλιξη των νοσηλειών και το προσωπικό που θα χρειαστεί να τις αναλάβει”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτης που επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ενώ αναμένονται ακόμη οι προσλήψεις των γιατρών που εκκρεμούν και η ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ