Κορωνοϊός: Οι πολίτες της Σκοπέλου ζητούν άμεση δράση για ειδικά μέτρα προστασίας…

0
345
Skopelos Town

23-11-2020, Σκόπελος

Δεδομένων των περιστάσεων της διασποράς του ιού στη χώρα, είναι επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο Υγείας της Κυβέρνησης μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Σκοπέλου να αναλάβουν συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία της Σκοπέλου. Αυτές οι δράσεις πρέπει να πραγματοποιούνται σε όλες τις Σποράδες καθώς και σε άλλα νησιά που διαθέτουν περιορισμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 

Οι πολίτες της Σκοπέλου ζητούν να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι ακόλουθες ενέργειες:

1) Όσοι κάνουν επιβίβασή με προορισμό Σκόπελος να κάνουν Rapid Test στο λιμάνι επιβίβασης και λιμάνι αποβίβασης. Στην συνείχα, αυτί που επιστρέφουν στο νησί, να μένουν σε υποχρεωτική καραντίνα του λιαστό 14 μέρες και με αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

2) Να υπάρχει ένα συγκεκριμένο προστατευμένο κτίριο όπου θα γίνονται εκκρεμείς περιστατικά σε καραντίνα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού και όχι να αφήνουν καραντίνα στα σπίτια των ασθενών όπου μπορεί να υπάρχουν πιθανότητες ύφεσης στην υγεία ή επαφή με άλλους.

3) Να έχει επίσημη ημερήσια ενημέρωση από το τμήμα Προστασία Υγείας του δήμου για κρούσματα και εξελίξεις με την πανδημία που αφορά το νησί, έτσι ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται με ακρίβεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ