Κορωνοϊός: «LOCKDOWN» σε όλη την Ελλάδα θα ανακοινωθεί αύριο, 5 Νοεμβρίου από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και Σωτήρη Τσιόδρα…

0
126
Greece Coronavirus

Οι πληροφορίες για επιβολή lockdown διαδέχονται η μία την άλλη τις τελευταίες ώρες και ειδικά μετά την έκρηξη κρουσμάτων σήμερα που ξεπέρασαν πια και το όριο των 2.500 μολύνσεων την μέρα. Είναι γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα κάνει έκτακτο διάγγελμα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και θα ανακοινώσουν lockdown.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον Ant1 δήλωσε πως η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι για lockdown σε όλη την χώρα για ένα μήνα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πρωί της Πέμπτης στις 12:00 ο Πρωθυπουργός, από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα προβούν στις ανάλογες ανακοινώσεις.

Νωρίτερα οι πληροφορίες που έρχονταν στο φως της δημοσιότητας μιλούσαν για lockdown 15 ημερών ενώ ο υπουργός έδωσε μια άλλη πληροφορία. Μένει ωστόσο να επιβεβαιωθούν τα όσα είπε ο υπουργός αύριο. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια είναι πολλά, το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι το σύνολό της.

Τις τελικές αποφάσεις για το που και πότε θα εφαρμοστεί lockdown θα τις λάβει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από την τηλεδιάσκεψη νωρίτερα και συνομίλησε και με άλλους επιστήμονες και φορείς στο εξωτερικό.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν αργά το απόγευμα: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ