Σποράδες: Η TUI ενημέρωσε τους ξενοδόχους ότι «εξοφλήσει μόνο 25% του χρέους έως το τέλος του 2020»

0
151
TUI

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται ξενοδόχοι στις Βόρειες Σποράδες. Η πτώση στον τουρισμό ήταν κατακόρυφη τη θερινή περίοδο λόγω της πανδημίας, ενώ ως «επιστέγασμα» του προβλήματος ήρθε και η ενημέρωση από την TUI ότι δεν θα εξοφλήσει τους ξενοδόχους με τους οποίους συνεργαζόταν εφάπαξ, αλλά σε δύο δόσεις.

Το καλοκαίρι που πέρασε η τουριστική κίνηση κατέγραψε μείωση που έφτασε και το 80% στα καταλύματα. Οι ξενοδόχοι ανέμεναν τα χρήματα από την TUI προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να ρυθμίσουν τις μετέπειτα υποχρεώσεις τους έως το τέλος της χρονιάς. Ο προγραμματισμός όμως αναγκαστικά αλλάζει μετά την ανακοίνωση της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες η TUI ενημέρωσε τους ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται ότι θα πληρώσει το 25% του ποσού που τους οφείλει μέχρι το τέλος του έτους και το υπόλοιπο 75% θα το καταβάλει τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2021.
«Μας ενημέρωσε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Η συμφωνία μας προέβλεπε ότι 60 ημέρες το αργότερο μετά την αναχώρηση πως θα γινόταν η πληρωμή» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ