Εκσυγχρονισμός της συγκοινωνίας στο δήμο Αλοννήσου

0
16
Leoforia Alonissos

Σημαντική βελτίωση αναμένεται να επιφέρει στη Δημοτική συγκοινωνία η απόκτηση νέου λεωφορείου από τον Δήμο Αλοννήσου που θα εκτελεί τον δρομολόγιο Πατητήρι – Παλιά Αλόννησος – Πατητήρι – Στενή Βάλλα. Το καινούργιο λεωφορείο με χωρητικότητα 37 θέσεων συν τον οδηγό είναι νέας γενιάς, οικολογικό, δεν ρυπαίνει και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Σημειώνεται επιπρόσθετα, η σημαντική δυνατότητα που παρέχει για τη μετακίνηση και πρόσβαση των ΑΜΕΑ με ειδική ράμπα. «Με την αγορά αυτή, γίνεται πράξη μια από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής για τον εκσυγχρονισμό των μέσων της Δημοτικής συγκοινωνίας και παράλληλα ενισχύεται η στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου με άξονες τη βελτίωση της προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ και την προστασία του περιβάλλοντος.

Άλλωστε, η έγκαιρη πρωτοβουλία του Δήμου σε πανελλαδική εμβέλεια πριν χρόνια, για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, οι δράσεις ανακύκλωσης καθώς και η ένταξη του Δήμου σε πρωτοποριακό πρόγραμμα για την διαμόρφωση προσβάσιμων παραλιών σε ΑΜΕΑ στις θέσεις Γλύφα και Μηλιά, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές» δήλωσε σχετικά με τη δράση, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.

Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των όρων συγκοινωνίας, αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Αλοννήσου έχει υποβάλλει Τεχνικό Δελτίο 20.000 ευρώ στο πρόγραμμα Φιλόδημος, που έχει ήδη εγκριθεί για την κατασκευή στάσεων Δημοτικής συγκοινωνίας.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ