Ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλος – νησιά Βορείων Σποράδων με το «Azores Express»

0
313
AzoresExpress

Ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλος – νησιά Βορείων Σποράδων εκδήλωσε και τρίτο πλοίο, αλλά εξαρτάται από το υπουργείο Ναυτιλίας αν θα εγκριθεί, ενώ το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Πρωτεύς», ζήτησε να μπει σε ακινησία, για την ετήσια συντήρησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οχηματαγωγό – επιβατηγό πλοίο, «Azores Express», που είχε δρομολογηθεί εκτάκτως στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, αλλά δεν συνέχισε τα δρομολόγια λόγω ελλείψεων εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης, εκδήλωσε ενδιαφέρον να δρομολογηθεί στη γραμμή Βόλος – Σποράδες, καταθέτοντας στο υπουργείο Ναυτιλίας δρομολόγια για την περίοδο 1 Νοεμβρίου 2020 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021 και μένει να δούμε στην πράξη αν εγκριθούν τα δρομολόγια. Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν ανατεθεί ανάλογα δρομολόγια από άλλα πλοία, που όμως δεν εγκρίθηκαν.
Το «Azores Express» ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία Ment Lines είναι χωρητικότητας 1027 επιβατών και έχει μεταφορική ικανότητα 200 αυτοκινήτων, που είναι μεγαλύτερη από του «Πρωτεύς».
Την ίδια στιγμή, αν και είχε αναγγείλει δρομολόγια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το επιβατηγό οχηματαγωγό «Πρωτεύς» ζήτησε να μπει σε ετήσια ακινησία, λόγω συντήρησης από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο πλοίο κάνει συντήρηση κάθε χρόνο που κυμαίνεται σε περίπου 90 ημέρες, αν και υπάρχει δυνατότητα το διάστημα αυτό να «χωριστεί» και να μείνει «δεμένο» για λιγότερο.

Στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα του «Πρωτεύς» για ακινησία και τα δρομολόγια του Azores Express εγκριθούν, τότε τον χειμώνα θα υπάρχουν δύο πλοία προς τα νησιά των Σποράδων, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η κίνηση θα εξυπηρετείται από το πλοίο «Express Skiathos» και από το flying dolphin «Ερατώ».

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ