Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά από το μεσημέρι – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 07/11/2018

0
17
Kairos

Η φετινή κωμική παράσταση με τίτλο “Φθινόπωρο στην Ελλάδα” συνεχίζει καθημερινά και τον Νοέμβριο αφού πήρε τη σκυτάλη από τον προηγούμενο μήνα. Προσωρινή παύση θα λάβει ο εν λόγω χιουμοριστικός τίτλος καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη και από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες με κορύφωση τη νύχτα της Τετάρτη.

Ήπια διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας με εμφανή την απουσιά επιφανειακού βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται να αποκοπεί αύριο από την Ιταλία με κατεύθυνση τον Ελλαδικό χώρο. Η -μικρής έκτασης- διαταραχή θα διατηρηθεί πάνω από το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας μας και θα δώσει μπόρες , τοπικά έντονες στη κεντρική και μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας την Πέμπτη 08/11

fronts-map-07-11-2018

Αναλυτικά ο καιρός για την Τετάρτη 07/11/2018:

ellada-07-11-2018

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Κέρκυρα , την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο. Τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα καταστεί περισσότερο βροχερός με επέκταση των φαινομένων στα δυτικά ηπειρωτικά (δυτική/βορειοδυτική Πελοπόννησο , δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική Ήπειρο). Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά το απόγευμα και τις νυχτερινές ώρες. Τη νύχτα θα παραμείνει εξίσου άστατος ο καιρός με μικρά διαλείμματα – παύσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικές βροχές ή και λίγες σποραδικές καταιγίδες αργά το απόγευμα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Θεσσαλία , το υπόλοιπο τμήμα της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , την Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και της Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με ηλιοφάνεια , όπως επίσης και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης meteoclub

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ