Αλόννησος: Ο δήμαρχος, Π. Βαφίνης, μετέφερε ασθενή με Covid-19 σε ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε οδηγός…Συνέντευξη MEGA (Video)

0
492
Vafinis Mega

Οδηγός ασθενοφόρου έγινε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, για να μεταφέρει ασθενή με κορονοϊό στο νοσοκομείο καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος διασώστης του ΕΚΑΒ.

Όπως εξήγησε στο Mega, ο ίδιος ο δήμαρχος, ένας κάτοικος της Αλοννήσου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπρεπε να διακομιστεί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου (το οποίο είναι το πλησιέστερο), διότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ο ασθενής δεν μπορούσε να μεταφερθεί με πλωτό σκάφος, επομένως στήθηκε μια επιχείρηση αεροδιακομιδής του στο Βόλομε ελικόπτερο Super Puma. Αρχικά, το ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Χίο και σταμάτησε στη Σκιάθο για να πάρει έναν διασώστη από το ΕΚΑΒ του νησιού και την απαραίτητη κάψουλα αεροδιακομιδής και έφτασε στην Αλόννησο γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος ανέλαβε να οδηγήσει το ασθενοφόρο γιατί, όπως εξήγησε, ο οδηγός του εργάζεται στην πρωινή βάρδια μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι και δεν υπάρχει δεύτερος. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο ίδιος όσο και ο αντιδήμαρχος εκτελούν χρέη βοηθού οδηγού ασθενοφόρου αν και δεν έχουν επίσημα αυτή την ιδιότητα. Το μόνο που διαθέτουν είναι το δίπλωμα οδήγησης.

Ο κ. Βαφίνης εξήγησε ότι υπάρχουν άλλοι οδηγοί του δήμου για απορριμματοφόρα, όμως ο ίδιος έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να μπει σε κίνδυνο η υγεία τους καθώς ήταν περιστατικό Covid. Ο δήμος έχει κάνει διάβημα για να υπάρξει ακόμα ένας οδηγός διασώστης στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ