Αλ. Μεϊκόπουλος: Οι μεγάλες προσδοκίες για τα ζώα συντροφιάς διαψεύστηκαν από ένα λίγο νομοσχέδιο…

0
12
φωτο

Μεϊκόπουλος:«Οι μεγάλες προσδοκίες για τα ζώα συντροφιάς διαψεύστηκαν από ένα λίγο νομοσχέδιο»

Στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε παρέμβαση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωΐα των ζώων συντροφιάς.

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας δεν είναι αυθύπαρκτο, αλλά αποτέλεσμα της διαχρονικής απουσίας κρατικού σχεδιασμού και της έλλειψης παιδείας και φιλοζωϊκής συνείδησης. «Έχουμε δυστυχώς μεγαλώσει συνηθισμένοι να βλέπουμε ζώα σκοτωμένα στο δρόμο, ζώα άρρωστα έξω από καταστήματα εστίασης, ζώα δηλητηριασμένα από φόλες, ζώα εγκαταλειμμένα στις ερημιές, επειδή οι κηδεμόνες τους αποφάσισαν ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν τελικά να τα κρατήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής συμπληρώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν προσεγγίζει καθόλου μία από τις βασικές αιτίες του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Αλ. Μεϊκόπουλο, η Κυβέρνηση που δεν φοβάται να αντιγράψει, ειδικά όταν πρόκειται για πρακτικές που βλάπτουν το κοινωνικό συμφέρον, ξένα μοντέλα, έφερε ένα νομοσχέδιο που δεν έλαβε υπόψη τις βασικές κατευθύνσεις των σύγχρονων πλαισίων προστασίας των ζώων και είναι τελικά αποτέλεσμα κλειστών γραφείων, αφού δεν έλαβε υπόψη τους επιστημονικούς φορείς, τις φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία.

Επί του νομοσχεδίου, στάθηκε στη μεταφορά των υπηρεσιών για τα ζώα συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών που δε διαθέτει ούτε την εμπειρία ούτε την τεχνογνωσία, και, όπως ανέφερε, αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία σε όλη την Ευρώπη που θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αντιρρήσεις της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο δοκιμάζει τα όρια των δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Πετάτε το μπαλάκι στους Δήμους χωρίς να τους δίνετε τα κατάλληλα εργαλεία, χωρίς να δίνετε λύση στα προβλήματα στελέχωσης και υλικών πόρων που έχουν, ενώ το πλαίσιο χρηματοδότησής τους για τις δράσεις που θα πρέπει να κάνουν είναι εντελώς ασαφές» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι, σε περίπτωση που οι Δήμοι δεν είναι σε θέση να συμμορφωθούν, θα τους παρακρατείται μέρος του ποσού των ΚΑΠ.

«Η Κυβέρνηση δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για το νομοσχέδιο με την απαραίτητη πάντα δόση επικοινωνίας στα ΜΜΕ και στα social media, αλλά τελικά έφερε ένα σύνολο διατάξεων πολλές από τις οποίες είναι ανεφάρμοστες και δεν περιέχουν καμία απολύτως μεταρρύθμιση» κατέληξε.

Ο Βολιώτης Βουλευτής άσκησε κριτική και στον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ λέγοντας ότι: «Κοροϊδεύει προσπαθώντας να πείσει ότι με 150 εκατ. ευρώ θα μπορέσουν να πληρώσουν τις αυξήσεις ως και 50% σε ηλεκτρικό ρεύμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αντί να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τις τιμές στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να συμπαρασύρουν τις τιμές των ιδιωτών παρόχων, και αντί να αυξήσει τον κατώτατο μισθό».

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνουν άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» αύξησης των τιμών με την Ισπανία να μειώνει τους φόρους στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 1,5 δις ευρώ και  να κάνει  περικοπές κερδών στους παρόχους κατά 650 εκατ. ευρώ, ενώ Ισπανία και Γαλλία προχωρούν σε γενναίες αυξήσεις του κατώτατου μισθού, ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών να αντέξουν σε αυτό το κύμα της ακρίβειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ