Αλ. Μεϊκόπουλος: Παρέμβαση για την άμεση επανέναρξη του Προγράμματος Άθληση για Όλους…

0
10
μεικ

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την άμεση επανέναρξη του Προγράμματος Άθληση για Όλους 

Να άρουν την απόφαση για αναστολή της χρηματοδότησης των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» για τη χρονική περίοδο 2020-2021 για το Δήμο Βόλου, όπως και για όλους τους Δήμους της χώρας, αλλά και να στηρίξουν έμπρακτα τους Δήμους της χώρας για τη συνέχιση και την ανάπτυξη του θεσμού των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, ζήτησε με Ερώτησή του από τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στις 13 Αυγούστου 2021 το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού απέστειλε στην αρμόδια Διεύθυνση Άθλησης για Όλους σχετικό έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε για τη διακοπή χρηματοδότησης των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους» (ΠΑγΟ) για τη χρονική περίοδο 2020-2021. Ως λόγο αναστολής, το Υπουργείο επικαλέστηκε την προσπάθεια ανασχεδιασμού και αναδιαμόρφωσης των Προγραμμάτων, ώστε να είναι αποδοτικότερα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και των αθλουμένων. 

Ωστόσο, μόλις ένα χρόνο πριν, στις 18.02.2020, ο αρμόδιος Υφυπουργός είχε προχωρήσει στην «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για τα ΠΑγΟ της περιόδου 2020-2021», με στόχο, όπως ο ίδιος ανέφερε, την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των Προγραμμάτων που έχει ήδη υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γεγονός που καθιστά τον αναφερόμενο λόγο αναστολής καθαρά προσχηματικό. 

«Στο Δήμο Βόλου το εν λόγω Πρόγραμμα εφαρμόζεται συναπτά τα τελευταία έτη με σημαντική επιτυχία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, στην Άθληση για Όλους του Δήμου υλοποιούνταν 13 Προγράμματα που περιλάμβαναν 72 Τμήματα, ενώ απασχολούσαν 12 καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Οι ωφελούμενοι πολίτες του Δήμου που συμμετείχαν στα προγράμματα της Άθλησης για Όλους ήταν πάνω από 1.000», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η απόφαση του Υπουργείου για διακοπή της χρηματοδότησης του Προγράμματος αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους ωφελούμενους πολίτες που είχαν πρόσβαση στη φυσική δραστηριότητα χωρίς σημαντική οικονομική επιβάρυνση, ενώ ταυτόχρονα πλήττει ευθέως και σημαντικό αριθμό καθηγητών φυσικής αγωγής τους οποίους οδηγεί στην ανεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ