Αλ. Μεϊκόπουλος: Σε νέο ρόλο face control η εστίαση με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

0
18
φωτοφραφια μεϊκοπουλος

«Σε νέο ρόλο face control η εστίαση με τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εστίαση πληρώνει τα «σπασμένα» της Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά επιφυλάσσεται στους επιχειρηματίες της εστίασης ένας νέος ρόλος, αυτός του face control οι οποίοι επωμίζονται να κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πελάτες.

Με ποσοστό εμβολιασμένων σε χαμηλές πτήσεις, κάτω του 40%, απογοητευτικούς τζίρους και μια τουριστική σεζόν που όπως όλα δείχνουν θα έχει και φέτος αρνητικό πρόσημο, οι επιχειρηματίες της εστίασης κινδυνεύουν να χάσουν ένα μεγάλο μέρος δυνητικών ανεμβολίαστων πελατών που δεν αντέχουν το κόστος των rapid tests, καλούνται να διαχειριστούν το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, να ελέγξουν και να εμποδίσουν ανεμβολίαστους θαμώνες, να γίνουν διαχειριστές προσωπικών δεδομένων ελέγχοντας το barcode και πιστοποιώντας την ταυτότητα του πελάτη, ακόμα και να προσλάβουν «τσεκαδόρο» για την είσοδο των πελατών.

Σημειωτέον, παρόλο που φθάσαμε τον Ιούλιο, οι επιχειρήσεις εστίασης ακόμα αναμένουν την ενίσχυση του 7% που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για την επανεκκίνηση, ενώ σύμφωνα με τους επιχειρηματίες ένα μεγάλο μέρος αυτών τελικά δε θα τη λάβουν καθόλου.

Έκκληση να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν «γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και αν έρθει η πανδημία το χειμώνα, τελειώσαμε» έκανε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εκφοβίζοντας και εκβιάζοντας. Γιατί όταν τα πράγματα δυσκολεύουν είμαστε όλοι μαζί, αλλά τα υπόλοιπα αποτελούν success story της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εκστρατείες ενημέρωσης στα ΜΜΕ για να μας δείξουν πώς να πλένουμε τα χέρια, να ράβουμε και να φοράμε τις μάσκες, και έπειτα να μας πούνε πόσο καλά τα πηγαίνουμε με την πανδημία σαν χώρα τη στιγμή που το δεύτερο και το τρίτο κύμα άφηναν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς. Με την εμφάνιση του εμβολίου, δε χρησιμοποίησε, όμως, την ίδια επικοινωνιακή «σχολαστικότητα» και ένταση για να απαντήσει στην ανησυχία και τις απορίες των πολιτών με αποτέλεσμα οι παρανοήσεις και ο σκεπτικισμός για τον εμβολιασμό να γιγαντωθούν.

Οι αστοχίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη παρήγαγαν τα αποτελέσματα τα οποία επιχειρεί τώρα να μετριάσει με νέα, περίπλοκα και μη ρεαλιστικά μέτρα μοιράζοντας άχαρους ρόλους στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους τις εστίασης και διχάζοντας εκ νέου τους πολίτες.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ