Δέκα προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Σκοπέλου…

0
63
School Cleaning

Σε δέκα προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Σκοπέλου. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προχθές Δευτέρα διά περιφοράς.

Κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την πρόσληψη δέκα σχολικών καθαριστριών, εκ των οποίων η μία θα είναι με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιπες εννέα με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Επίσης, αύξησε κατά 3,5 ώρες τις εργατοώρες ημερήσιας απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2021-2022 με προϋπολογισμό του Δήμου, ώστε και οι 9 σχολικές καθαρίστριες να συμπληρώνουν τον αριθμό των 3 ωρών.

Σε εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας επισήμανε ότι λόγω των επιπλέον αναγκών για τη σχολική καθαριότητα που προκύπτουν από την πανδημία απαιτούνται ημερησίως κατ’ ελάχιστο 10 σχολικές καθαρίστριες με συνολικό αριθμό εργατοωρών τις 33,5 ημερησίως.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όπως επισήμανε, μπορεί να χρηματοδοτήσει το πολύ 30 εργατοώρες ημερησίως.

Η Σπυριδούλα Καρβέλη τάχτηκε κατά των προσλήψεων, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό. Δήλωσε ότι διαφωνεί με το όλο σύστημα πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών, ειδικά τώρα που μειώνονται οι ώρες απασχόλησης με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ σε σχέση με πέρυσι εν μέσω πανδημίας και συνεχίζεται η υποαπασχόληση, ενώ οι καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Γιώργος Αναγνώστου καταψήφισε επίσης τις προσλήψεις, δηλώνοντας ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε ίσως και πρώτη πανελλαδικά την απαράδεκτη πολιτική της ΝΔ, που μείωσε τις ώρες των σχολικών καθαριστριών για τα σχολεία του νησιού κατά 20%».

«Πρόκειται ακόμη και για καθαρίστριες που αμείβονται ακόμη και με 200 – 300 ευρώ τον μήνα, θύματα εκμετάλλευσης και σε διαρκή χρόνια εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγκάζονται κάθε χρόνο να ζουν στην αβεβαιότητα, καθώς δεν ξέρουν εάν θα επαναπροσληφθούν», επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ