ΔΑΣ-ΟΤΑ: Απάντηση αξιολόγηση 2020…

0
32
Das Ota

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΣΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ” ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ, που συναποτελούν την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισαν να ξανακάνουν στην κυβέρνηση της ΝΔ προτάσεις για μία καλή αξιολόγηση. Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (ν. Μητσοτάκη, ν. Βερναρδάκη, ν. Μανιτάκη, ν. Γεροβασίλη κ.α.) αξιολόγηση σημαίνει:
• Σύνδεση αξιολόγησης με παραγωγικότητα και μισθό (ήδη εφαρμόζεται σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών)
• Σύνδεση αξιολόγησης με την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και άρα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση της εργασίας κ.α.
Με δύο λόγια η “αξιολόγηση” συνδέεται με τον πυρήνα της αντεργατικής πολιτικής, το νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και την υπάρχουσα αντιλαϊκή πολιτική, καλή αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει!!!

Ως εκ τούτου ΔΑΚΕ και Συνδικαλιστική Ανατροπή, από κοινού, για άλλη μια φορά, αποφάσισαν να βγάλουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, να γίνουν για άλλη μια φορά δεκανίκια αντεργατικών επιλογών κυβέρνησης και δημάρχων.

Επειδή αποφάσισαν από κοινού να τα κάνουν πλακάκια με τη κυβέρνηση της ΝΔ, έκαναν την εξής προβοκατόρικη σκέψη: “μιας και λερώσαμε εμείς τα χέρια μας με την πρόταση καλής αξιολόγησης που είχαμε κάνει, δεν λέμε ότι και οι άλλοι συμφωνούν μαζί μας;” Αυτός είναι ο λόγος που όψιμα η Συνδικαλιστική Ανατροπή, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, ανακάλυψε αλλαγή θέσης της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο ζήτημα της αξιολόγησης και ταύτισή της με τη Συνδικαλιστική Ανατροπή.

Γελούν και οι πέτρες! Σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι!!!

Πάμε λοιπόν στον κοινό αγώνα για να μην περάσει η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και σε αυτό το μετερίζι θα κριθούμε όλοι.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!

Οκτώβρης 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ