Η επίσκεψη Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στην Αλόννησο…

0
81
IMG 5408

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στην Αλόννησο

Στην Αλόννησο βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μετά τη Σκόπελο στο πλαίσιο  περιοδείας που πραγματοποιεί στα νησιά των Σποράδων προκειμένου να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τουριστική κίνηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού. Πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και να ακούσει από πρώτο χέρι ποια είναι η εικόνα του νησιού τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Αναλυτικότερα, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Βαφίνη Πέτρο και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Φλωρούς Χρήστο, Μιχάλη Καλογιάννη και Δημήτρη Σκιάνη, όπου συζήτησαν διεξοδικά για τα υπό εξέλιξη έργα και τις μεγάλες δυσκολίες που προκύπτουν από το πλαφόν που μπήκε στη χρηματοδότηση έργων από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (πρώην ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ), με συνέπεια πολλά και σημαντικά έργα για την περιοχή να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν λόγω μη επιλεξιμότητας. Επί τάπητος και το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου για το οποίο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και σχετικό Ερώτημα στη Βουλή. «Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια και είναι «πανταχού παρόντες» προκειμένου να καλύπτουν το τεράστιο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού στο Δήμο, να είναι κοντά στον πολίτη και να παράγεται έργο» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπου ενημερώθηκε από την επισκέπτρια παιδίατρο Δ/ντρια του Κ.Υ. Σκοπέλου κ. Σκλάβου Ρεγγίνα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της δομής για την πορεία του εμβολιασμού, τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 την κάλυψη της λοιπής νοσηρότητας στο νησί και τις μόνιμες ανάγκες σε μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Αστυνομικό Τμήμα Αλοννήσου, όπου διαπίστωσε από κοντά το αξιόμαχο των υπηρεσιών πρώτης γραμμής και συνομίλησε με τα στελέχη των δύο υπηρεσιών.

IMG 5407
IMG 5410

Σειρά είχε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, όπου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με  τον εκπρόσωπο του Φορέα κ. Μουρατίδη Θεόδωρο και συζήτησαν εκτενώς για ζητήματα που αφορούν τα λειτουργικά του έξοδα, το εισιτήριο του Θαλάσσιου Πάρκου, την αναμονή της τακτικής χρηματοδότησης, το προσωπικό του Φορέα και τα τρέχοντα προγράμματα. Στάθηκαν ιδιαίτερο στο ζήτημα της φύλαξης του προστατευόμενου δάσους της Αλοννήσου και την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της δασικής του υπηρεσίας.

IMG 5409

Κατά την περιήγηση του σε τουριστικές περιοχές του νησιού άκουσε την ανησυχία των επαγγελματιών για τις ακυρώσεις, τις κρατήσεις που πηγαίνουν όλο και πιο πέρα και την αβεβαιότητα που αισθάνονται για την τουριστική προσέλευση και τη διάρκεια της φετινής θερινής σεζόν. «Με απόλυτη πειθαρχία, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, οι έμποροι, τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και περιμένουν να δουλέψουν φέτος για να μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες μετά την περσινή καταστροφική σεζόν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το πρόσημο της σεζόν παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό» τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  δεσμεύθηκε να αναδείξει και να πιέσει κοινοβουλευτικά για την επίλυση των ζητημάτων που κατέγραψε κατά την επίσκεψή του  και ευχαρίστησε όλους για το χρόνο και τις γόνιμες συζητήσεις που είχαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ