Θρίλερ η έλευση Βρετανών – ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

0
50
Jet2 16970 1590044810

Σε θρίλερ τείνει να εξελιχθεί ο χρόνος έλευσης των Βρετανών τουριστών στην περιοχή, με αλληλουχία γεγονότων να εντείνει τον προβληματισμό στην περιοχή της Μαγνησίας και ευρύτερα. Μετά το νέο «πάγωμα» των πτήσεων της TUI μέχρι τις 21 Ιουλίου, με προσωπική επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 Steve Heapy ενημερώνει ξενοδόχους ότι ο όμιλος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του για την Ελλάδα στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του money – tourism, ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στη Βρετανία αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Μετά την τελευταία ανακοίνωση από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και με την ελπίδα ότι σύντομα οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν σε πορτοκαλί χώρες χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε λάβει την απόφαση να ακυρώσουμε όλες τις πτήσεις και τις διακοπές στην Ελλάδα έως τις 14 Ιουλίου, με προγραμματισμένη ημερομηνία επανεκκίνησης την 15η Ιουλίου».

Ενθαρρυντική σε πρώτη ανάγνωση η παραπάνω επιστολή, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται ποιες είναι οι περιοχές στις οποίες θα ανοίξει, σε πρώτη φάση, το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα. Με την Jet2 να αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς αιμοδότες του εισερχόμενου τουρισμού από τη Βρετανία στα νησιά των Β. Σποράδων, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τις απόψεις επαγγελματιών του τουρισμού.

Διατηρώντας σαφείς επιφυλάξεις, επιχειρηματίες των Βορείων Σποράδων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό εκτιμούν ότι στην παρούσα είναι ανέφικτο, δεδομένου ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο» φως, με τη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναμένεται στις 19 Ιουλίου.

Επιφυλακτικοί παραμένουν, την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες των νησιών, καθώς εκτιμούν ότι ήδη από την αρχή της σεζόν γίνονται αποδέκτες ανακοινώσεων για έναρξη πτήσεων, οι οποίες αναιρούνται στην συνέχεια.

Χαρακτηριστική η άποψη που διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Πάνος Ανδριτσόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση ότι είναι μάλλον περιορισμένες οι πιθανότητες, τουλάχιστον στην παρούσα να ταξιδέψουν οι Βρετανοί, για να προσθέσει με έμφαση ότι «εάν έρθουν τελικά οι Βρετανοί, θα είναι για έναν μήνα. Μακάρι να διαψευστώ».

 Κατώτερη των προσδοκιών των ξενοδόχων, στο μεταξύ, η τουριστική εικόνα των Βορείων Σποράδων, με την έλλειψη των Βρετανών τουριστών να είναι εμφανής και τον γενικό προβληματισμό που επικρατεί, να αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα ανησυχίας και την αγωνία που βιώνουν όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ