ΚΚΕ-ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 60…

0
101
Vaccine

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 

Η κυβέρνηση θεσπίζει την «ατομική ευθύνη με ποινή», για να καλύψει
τις εγκληματικές ευθύνες της και την καταβαράθρωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί να πάρει μέτρα και να οργανώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την «ατομική ευθύνη με ποινή» -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων, την ίδια ώρα που κόβονται χειρουργεία και εξετάσεις για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Και σαν να μην έφταναν  όλα αυτά, η κυβέρνηση ευαγγελίζεται το «Νέο ΕΣΥ»  μειώνοντας στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 κατά 52% τις δαπάνες για την ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα μπορούσε να στηρίξει την εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της τροφοδοτούν τους κάθε λογής σκοταδιστές και «αντιεμβολιαστές».

Αυτό σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση και του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, που από τον περασμένο Σεπτέμβρη:

-Εχει μείνει χωρίς μόνιμο γιατρό Γενικής Ιατρικής και καλύπτει τις ανάγκες με εβδομαδιαίες μετακινήσεις ιατρών από όλη τη χερσαία Θεσσαλία (Ελασσόνα, Τέμπη, Φάρσαλα, Πύλη κλπ.)

-Δεν έχει τη δυνατότητα ακτινογραφιών καθώς η επικουρική εργαζόμενη τέθηκε σε αναστολή λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

-«Αιμορράγησε» και άλλο από μόνιμο προσωπικό λόγω παραίτησης μίας μαίας. Τέθηκε  σε αναστολή καθηκόντων μια νοσηλεύτρια λόγω υποχρεωτικότητας.

Σε  συνθήκες μάλιστα αυξημένων απαιτήσεων -με δεκάδες κρούσματα το τελευταίο διάστημα και με το εξελισσόμενο εμβολιαστικό πρόγραμμα, χωρίς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία-  καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι ιατροί Υπηρεσίας Υπαίθρου («αγροτικοί»), οι εναπομείναντες μόνιμοι εργαζόμενοι και οι επικουρικοί που δουλεύουν με συνεχείς παρατάσεις και την ανασφάλεια της απόλυσης αντί για την άμεση μονιμοποίησή τους

Εκτός όλων αυτών, παραμένει η τραγική κατάσταση στις κτιριακές υποδομές, με νέο επεισόδιο στο σίριαλ- μετά το πινγκ πονγκ αλληλοεπίρριψης ευθυνών μεταξύ 5ης ΥΠΕ, Περιφέρειας και κυβερνητικών βουλευτών-  με την Κυβέρνηση  να εξαγγέλλει …  την εκ νέου ένταξη της αποκατάστασής του σε πρόγραμμα του Ταμείου Ανάπτυξης, απογειώνοντας τον δεκαετή και πλέον εμπαιγμό των Σκοπελιτών από όλες τις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τις τσόντες τους), τη νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή και όλες τις δημοτικές αρχές…

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, συνειδητοποιώντας ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν αριθμούς. Να απαιτήσουν:

— Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Να υπάρξουν σαφείς οδηγίες ώστε, αξιοποιώντας τα ολοένα και εμπλουτιζόμενα επιστημονικά δεδομένα και στη βάση ιατρικών ενδείξεων, να διενεργείται ο εμβολιασμός με το κατάλληλο εμβόλιο.

— Δωρεάν, πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση. Ειδικότερα, να εξασφαλιστεί δωρεάν, πλήρης προληπτικός έλεγχος για τις παθήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφορικά με την απαλλαγή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (εξέταση για συγκεκριμένα αλλεργιογόνα).

— Πλήρης καθημερινή ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από την πορεία των εμβολιασμών.

— Εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού).

— Κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων.

-Αμεση ενίσχυση Νοσοκομείου Βόλου και του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με προσλήψεις μόνιμων ιατρών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα των συμβασιούχων. Να αρθεί η αναστολή καθηκόντων σε εργαζόμενους λόγω υποχρεωτικότητας. Ενταξη στα ΒΑΕ.

-Λειτουργία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, για να αποσυμφορηθεί ο δυσβάσταχτος φόρτος των εργαζομένων στο ΚΥ και να διενεργείται τεκμηριωμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με δωρεάν τακτικά τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

-Να αποκατασταθούν τώρα, με άμεσες διαδικασίες, όπως στο ΚΥ Ζαγοράς, οι κτιριακές και άλλες υποδομές του Κέντρου Υγείας, που το καθιστούν ακόμη και ανασφαλές για εργαζόμενους και ασθενείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ