Κορωνοϊός: 4.211 κρούσματα σε παιδιά ηλικίες 4-18 αυτήν την εβδομάδα-στο «μικροσκόπιο» η διασπορά στις σχολικές μονάδες…

0
24
σχολεία

Στραμμένη στα παιδιά παραμένει η προσοχή επιστημόνων και αξιωματούχων της κυβέρνησης καθώς βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» η διασπορά του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες. Από τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι ο αριθμός κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 παραμένει υψηλός, με 4.211 μολύνσεις αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο η εικόνα έχει ελαφρώς βελτιωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα ως ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί θετική ένδειξη τους επιστήμονες που ανέμεναν τα επιδημιολογικά δεδομένα για να σχηματίσουν εικόνα σχετικά με την επίδραση που θα είχε το άνοιγμα των σχολείων από τις 13 Σεπτεμβρίου στην εξέλιξη των κρουσμάτων στα παιδιά. Όπως είχε επισημάνει πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,λειτούργησαν θετικά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία με την υγειινή και τα συχνά self test σε μαθητές και εκπαιδευτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, εμφανίζεται μειωμένο κατά 3,45%από το προηγούμενο 7ημερο. Σύμφωνα με την έκθεση την συγκεκριμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν συνολικά 4.211 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών που αποτελούν το 28% του συνόλου των κρουσμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα (20 – 26 Σεπτεμβρίου) είχαν εντοπιστεί 4.026 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών, με τα κρούσματα σε παιδιά να αποτελούν το 29% των συνολικών κρουσμάτων. Ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν κατά 21% αυξημένος από την πρώτη εβδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία.

Την εβδομάδα από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 -δηλαδή την πρώτη εβδομάδα έναρξης του σχολικού έτους– το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ήταν 3.559. Ο αριθμός αυτός αποτελούσε το 24% των συνολικών κρουσμάτων, δηλαδή μία στις τέσσερις νέες μολύνσεις εντοπιζόταν σε παιδί. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, την συγκεκριμένα εβδομάδα, αυτός ο αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά είναι αυξημένος κατά 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΕΟΔΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ